Az életéért küzdenek

2023.03.03. 16:41

Nyolc golyóval lőtték meg Harcost, hármat már kiszedtek belőle

Túlélte a műtétet az a cica, akit céltáblának nézett valaki Tatabányán. Összesen nyolc golyó volt a testében

G. D. V.

Forrás: Tatai Állatvédők Hivatalos Oldala

A nyolcból három golyót már kiszedtek a meglőtt cicából a győri állatkorházban. Mint arról korábban beszámolunk: szó szerint céltáblának használta valaki azt a fiatal kandúrt, akit a Tatai Civil Állatvédők vettek magukhoz. A röntgenfelvétel szerint összesen 8 töltény volt a cicában, ebből 5 igen közel volt egymáshoz, amiből arra lehet következtetni, hogy nem véletlenül találták el, hanem célzott lövések érték.

A kandúrnak olyan erős fájdalmai voltak, hogy folyamatosan fájdalomcsillapítókat kellett kapnia. Nem is csoda, hiszen az egyik lövedék láthatóan egyenesen a gerincébe fúródott. A két hátsó lábát nem is tudta mozgatni. 

Nagy Éva, a tatai állatvédők vezetője a Kemma.hu-nak elárulta, hogy a cicát a győri állatkórházba vitték, ahol CT felvételt készítettek róla. Onnan azonnal a műtőbe került, mert kiderült, hogy belső vérzése van. Végül három golyót sikerült kiszedni a kandúrból, amiből kettő a gerince mellett volt. Bizakodásra ad okot, hogy a műtét után a két hátsó lába reagál az ingerekre, ám hosszú idő lesz, mire újra fog tudni járni.

A cica, bár jól viselte a műtétet, még legalább egy hónapig kritikus marad az állapota. A győri kórházból hamarosan elengedik, és a Ments Meg Oroszlányi Állatvédő Egyesület veszi gondozásába. A kandúr másfél hónap múlva lesz örökbefogadható.

Az állatvédők már korábban is jelezték a történteket a rendőrségnek. Most pedig, hogy sikerült három golyót kiszedni a cicából, bizonyíték is van a kezükben. Ezzel már a feljelentést is meg tudják tenni. Mivel a cicát lakott területen belül lőtték meg, akár börtönbüntetéssel is számolhat az elkövető. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában