Helyi érték

2023.03.29. 11:00

Madártávlatból láthatjuk a megyeközpont nevezetes helyeit

A könyvtár Helyi érték sorozatának következő vendége a DroneTatabánya tulajdonosa. Március 30-án 17 órától egy drón szemével, madártávlatból „láthatjuk” Tatabányát és környékét.

Kemma.hu

Szentirmai Dávid a Bányászati és Ipari Skanzent fotózta még évekkel ezelőtt, ott beszélgetett sokat a múzeum szakembereivel. Ezekből a találkozásokból kutatás kerekedett. A történelem helyi nyomait keresi Dávid, méghozzá drónnal. Madártávlatból jól látható az is, ami a földön barangolva láthatatlan. Ilyenek például a védvárak vonalai, a síkvölgyi, vagy a csákányosi kápolna, de a bikoli földvár nyomai. A magasból a növényzet, a domborzat, a kőzetek színének különbözősége lehet árulkodó. A Turul Emlékmű és a kilátó mögött húsz barlang található, amit kevesen tudnak. Bajon a kálvária mögött Árpád kori település nyomait lehet felfedezni.

Minderről szó lesz a könyvtár Helyi érték rendezvényén, ahol fényképekkel illusztrált előadáson tudhatunk meg sok-sok információt lakókörnyezetünk elfeledett, vagy sosem kutatott múltjáról.

 

Címkék#előadás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában