Interaktív

2023.03.28. 18:00

Holokausztra emlékeztet, személyes hangokat üt meg a Talentum diákjainak kiállítása

Interaktív kiállítás nyílt a holokauszt emléknap alkalmából a tatai Talentum művészeti iskola diákjainak munkáiból. A tárlat szabadon látogatható április 4-ig.

G. D. V.

Újabb kiállítás nyílt a tatai Talentum Művészeti Szakgimnázium diákjainak munkáiból. „A művészet az elmondhatatlan tolmácsa” című interaktív tárlat az iskola aulájában látható.

A holokauszt nemzetközi emléknapja tiszteletére immáron 9. alkalommal meghirdetett pályázatra a diákok művészeti alkotásokat készítettek a USC holokauszt-túlélőkkel és szemtanúkkal készített interjúrészletek alapján. „A művészet az elmondhatatlan tolmácsa” című pályázatra bármely művészeti ágból várták a pályaműveket rajzok, festmények, képregények, vagy akár animáció, novella, vers, zenemű fotómontázs formájában – számolt be róla közösségi oldalán a város.

A tatai kiállítótérben elhelyezett roll-up felületeken megtekinthetők a diákok személyes benyomásai és véleményük a művészetek nyelvén kifejezve. Mindegyik alkotásnál szerepel egy QR-kód, melyet okoseszközzel leolvasva meghallgatható az az interjúrészlet, amely az alkotás alapjául szolgált. A tárlat szabadon látogatható április 4-ig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában