Tematikus nap

2023.03.24. 14:01

Gyerekek merültek el a Víz világnapi rendezvény esztergomi programjaiban

A március 22-ei Víz világnapjához kapcsolódva tartott gyerekeknek tematikus napot az esztergomi Duna Múzeum. A létesítmény most pénteken az általános iskolások, majd hétfőn az óvodások előtt nyitja meg kapuit, amikor is különféle szemléletformáló, ügyességi, közösségi játék és kiállítás formájában kínál foglalkozásokat a kicsiknek és nagyobbaknak.

Pöltl Zoltán

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

Pénteken az általános iskolások merültek el a Víz világnapi programokban, melynek során a Duna Múzeum számos érdekes látnivalót, játékot, ismeretterjesztő standot kínált a gyerekeknek. A Vízügyi Múzeumnak is hívott intézmény a rendezvényt több partnerével együtt valósította meg, így többek között a Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal és a Magyar Víziközmű Szövetséggel közösen, de különféle vízügyi területről érkezett szakemberek is részt vettek.

Kihasználva a szép napos időt a Duna Múzeum udvarán tartották a foglalkozások többségét, így például a Duna és más magyarországi folyók, tavak élővilágát bemutató speciális horgászatot, melynek során a gyerekek a vízi- és vízparti állatokkal is ismerkedtek. Ugyancsak látványos programrész volt a Dunakanyar Kultúrtáj és Környezetvédelmi Egyesület vízmegtartás lehetőségeit bemutató folyómedermodellje, melynek során a felszín alatti emberi tevékenységek hatásait lehetett megfigyelni. Egy harmadik standnál az élővizektől a háztartásokig tartó útról osztottak meg információkat, illetve egy helyen a folyókba, patakokba, tavakba került hulladékok bomlási idejét illusztrálták.

Az idei Víz világnap „címerállata” a kolibri volt, mely kismadár képén keresztül azt üzenték a szervezők felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt, hogy bár lehet, hogy a környezetvédelem problémáihoz túl kicsinek érzi magát az ember, a kolibrihez hasonlóan tegye meg, amit a maga környezetében, annak védelmét célozva megtehet. A programokhoz kapcsolódva, az intézmény utcafronti kertrészében mutatták be Vertel József bélyegtervező, grafikus életművéről szóló kiállítást, benne számos dunai és vízi témájú képpel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában