Emlékőrzés

2023.03.26. 09:33

Gárdonyi dédunokája tartott előadást

Keller Péter, Gárdonyi Géza dédunokája tartott előadást a Múzeumbarát Kör legutóbbi rendezvényén. Az előadás témája nem meglepő módon Gárdonyi Géza volt, a délután során kiderült, mennyi mindenben volt tehetséges az író, aki egyebek mellett újságíróként, tanítóként is munkálkodott élete során.

K. D.

Keller Péter, Gárdonyi Géza dédunokája tartott előadást az íróról

Forrás: Komárom/Facebook

Keller Péter szerint rendkívül fontos az ősök emlékének ápolása, úgy vélekedett, Gárdonyi igazi reneszánsz ember volt, ezt szeretné megismertetni a nagyobb közönséggel. Előadásaival már tavaly bejárta a Kárpát-medencét, ekkor volt az író halálának 100. évfordulója, idén pedig születésének 160. évfordulóját ünnepelhetjük. Keller Péter kitért arra, dédapja is biztosan járt Komáromban, mert valószínűleg a Feszty családhoz innen utazott fel Ógyallára. Megfordulhatott a hajóállomáson is, majd lovaskocsival folytatta útját. 

A Múzeumbarát Kör következő rendezvényén Kemény Krisztián történész tart majd előadást Petőfi Sándor haláláról és a segesvár-fehéregyházi ütközetről. A program március 28-án 17 órakor kezdődik a Generációk Házában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában