Újabb gólyahír

2023.03.20. 19:52

Fotókon a hazatért fészeklakó: megérkezett az első gólya Császárra

Az elmúlt napok kellemesen meleg, tavaszias időjárásának köszönhetően Császárra is megérkezett az első gólya.

Szalai Nikolett

Még egyedül van, de talán nem sokáig

Fotó: Deák István

Egyelőre egyedül van a Kossuth Lajos utca egyik villanyoszlopán található fészekben a császári gólya, aki idén egy kis csúszással érkezett a településre. A 18 éves Deák István, a Kisbéri Táncsics Mihály Gimnázium 12. osztályos tanulója most is résen volt, és nagyon várta az érkezést, hogy lencsevégre kaphassa a község kedvencét.

– Éppen tegnap este sötétedés idején érkezett meg hozzánk a gólya. Már lassan egy hete figyelem az érkezésüket, hiszen tavaly március 14-én érkezett meg, idén ez öt nappal kitolódott, de úgy mint tavaly, idén is véletlenszerűen vettem észre, mert mivel sajnos nem a főúton, hanem a faluban jóval beljebb lakunk. Tegnap három alkalommal is figyeltem a fészket, de délelőtt és délután még nem érkezett meg, majd, ahogy este hat óra előtt mentem naplementét fotózni a tóhoz, akkor figyeltem fel, hogy már a település gólyája elfoglalta fészkét – mondta kérdésünkre István.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Gólyales nevezetű programjában a megfigyelési adatok szerint tavaly június 15-én fiókák keltek ki, így népesebb lett a császári gólyafamília. A gólya most még egyedül van, de a település lakói bíznak benne, hogy hamarosan a társai is megérkeznek.

 









 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában