Graffiti

2023.03.07. 12:00

Fotók az Álomvilágról: különleges kiállítás nyílt graffitikkel Oroszlányban

A napokban nyílt és március 23-ig tekinthetik meg az érdeklődők Salamonné Helter Erika amatőr képzőművész „Álomvilág” című tárlatát a Kölcsey kiállítótermében.

W.Zs.

Álomvilágba kalauzolnak a tárlat képei

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

 A kiállítás anyaga 58 képből áll. Nagy részük graffiti technikával készült: spray segítségével kerültek speciális papírra, amik között monotípiával, gyorsan száradó liquid akril módszerrel készült alkotások is helyet kapnak.

Körtvélyfáy Zoltán közművelődési szakember köszöntötte az oroszlányi kulturális intézménybe érkezőket, majd a megnyitó kulturális blokkjában Molnár Alex játszott harmonikán. A kiállított alkotásokat Szedlákné Raffai Éva helyi festőművész ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. Elhangzott, a paravánokra helyezett képeken jól látható, hogy az alkotó bátran használ különböző árnyalatokat. 

Erika a színeket a szabadság egyik kifejező eszközeként használja. Az alkotó – miként a városi honlap is fogalmaz – mindig is természetelvű, naturalista amatőr festőnek vallotta magát.

Az amatőr képzőművész szereti az absztrakt ábrázolásokat és szívesen foglalkozik lelki életünkre történő hatásaival. Az alkotások által igyekszik olyan dimenziókat megnyitni, amelyek az általa megálmodott világot és a belső gondolatait tükrözik. Nem véletlenül viseli az “Álomvilág” címet a kiállítás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában