Gyász

2023.03.23. 11:52

Fehér virágok üzenik az üres képviselői asztalon: „Isten veled Csaba, köszönünk mindent!”

A csütörtöki tatabányai közgyűlés kezdete előtt a képviselők egy-egy szál virágot helyeztek el Schmidt Csaba képviselői asztalára. A kormánypárti politikus 43 éves korában hunyt el néhány nappal ezelőtt.

Kemma.hu

Schmidt Csaba egykori képviselői asztalán mécses, gyertya és az emlékezés virágai a csütörtöki közgyűlésen

Forrás: 24 Óra

Fotó: N. Á.

A csütörtöki közgyűlésen nem vett részt a szabadságát töltő Szűcsné Posztovics Ilona polgármester, így az ülést Lusztig Péter (ÖTF) alpolgármester nyitotta meg, felkérve a jelenlévőket arra, hogy egy perces néma csenddel, felállva emlékezzenek meg március 19-én elhunyt képviselőstársukról, Tatabánya egykori polgármesteréről, korábbi országgyűlési képviselőről, a Tatabányai Szakképzési Centrum kancellárjáról, Schmidt Csabáról.

A képviselők közül Bereznai Csaba (Fidesz-KDNP) emlékezett meg Schmidt Csabáról. Mint mondta, 2019-ben kapott bizalmat a mostani közgyűlés, azonban köztük csak egyetlen egy olyan akadt, aki ötödik ciklusában nyerte el a tatabányaiak bizalmát. 2002-től szolgálta a várost, fáradhatatlanul. Tatabányáért élt és Tatabányáért halt. Az utóbbi hónapokban egyre többször fordult elő, hogy nem tudott részt venni az üléseken. Nem csupán nem volt jelen, hanem hiányzott, és hiányozni fog nem csak a közgyűlés tagjainak, hanem a tatabányaiaknak, mindenkinek, de legfőképp a családjának – fogalmazott többször elcsukló hangon a képviselő.

− A fájdalom mellett azonban teret kell engedni a jónak, a köszönetnek és a hálának, hogy együtt dolgozhattunk Tatabányáért, az itt élők közösségéért, hiszen Csabától mindannyian, frakcióktól függetlenül rengeteget kaptunk, erősödtünk. 

Isten veled Csaba, köszönünk mindent!

– zárta búcsúzóját Bereznai Csaba. Lusztig Péter alpolgármester a közgyűlésen elmondta, hogy Schmidt Csabát Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata saját halottjának tekinti.

Mint arról beszámoltunk, a háromgyermekes édesapa hamvasztás utáni búcsúztatója április 1-jén, 10 órakor lesz a Síkvölgyi úti temető ravatalozójában. A család kérése, hogy kegyeletüket legfeljebb egy szál virággal róják le a búcsúzók, és amennyiben úgy gondolják, a koszorúkra szánt összeget a tehetséges tatabányai fiatalok támogatását szolgáló Tatabányai Ifjú Tehetségekért Alapítványnak (TITA) utalják át. Az alapítvány számlaszáma: 63200133-11063173. Az elhunytat az önkormányzat mellett a szakképzési centrum is saját halottjának tekinti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában