A zene oxigén

2023.03.11. 07:00

Exkluzív: Lagzi Lajcsi elárulta, ott lesz-e a szombati tatabányai koncerten

Oxigénpalackkal, de biztos, hogy megy Galambos Lajos a tatabányai nőnapi koncertre. A trombitásnak elutasította a bíróság a halasztási kérelmét, de arról még nem érkezett meg a hivatalos tájékoztató, hogy melyik börtönbe és mikor kell bevonulnia.

G. D. V.

Lajcsi nem adja fel

Forrás: borsonline.hu

Fotó: Máté Krisztián

Már február 15-én börtönbe kellett volna vonulnia az áramlopási ügyben született ítélet miatt, március 11-re mégis nőnapi koncertet hirdettek Galambos Lajos nevével. Később kiderült, hogy ügyvédjével egy halasztási kérelmet nyújtottak be a bírósághoz, amelyre a zenész egészségügyi állapota miatt volt szükség. Ezt végül a héten elutasították. Megkerestük Lajcsit, hogy pontot tegyünk a dolog végére, és kiderítsük vajon valóban számíthatnak-e a hölgyek a trombitás megjelenésére a buliban. A mocsai mulatós zenész biztos volt benne, hogy pénteken nem fog kapni szombatra behívót. 

− Sokan kételkednek abban, hogy meg lesz tartva a koncert. Az én lételemem a zene, ez nekem ugyanolyan fontos, mint a levegővétel, az oxigén. Amig el tudok menni, addig szórakoztatom a közönséget. Úgy érzem, hogy ez az életem, ez a hivatásom, ez a feladatom, ez az én misszióm − mondta Lajcsi, akinek eszébe sem jutott visszautasítani a tatabányai felkérést. A sors alakította úgy, hogy elvileg már börtönbe kellett volna vonulnia mostanra.

− Nagyon ritka alkalom, hogy én Tatabányán vagyok, nagyon régen voltam már itt. Kaptam egy felkérést egy nőnapi rendezvényre és én természetesen örömmel elvállaltam. Közben időpontok jöttek és mentek. De az égiek úgy akarták, hogy én ott lehessek és el fogok menni − nyugtatott meg minden bulizni vágyó hölgyet a trombitás, akinek a közönség szórakoztatása fontosabb, mint az egészségi állapota.

− Ennek a betegségnek különböző fokozatai vannak. Nekem is van oxigénmaszkom, de természetesen nem ebben trombitálok. Ha esetleg légszomjam lenne, vagy rosszul érezném magam akkor ki tudok kerülni belőle. Természetesen a trombitálás veszélyezteti az egészségemet, de a dohányzás is veszélyes, és mégis hányan dohányoznak. Nekem a zene az életem, nem akarok nemet mondani és nemet is fogok - szögezte le Lajcsi, aki még egy új trombitát is beszerzett, hogy a betegsége mellett is tudjon játszani. 

− A trombitát óvatosabban fogom használni, van egy új trombitám, amivel sokkal könnyebb játszani. Hét éves korom óta trombitálok, nyilván a tüdő nem rendeltetésszerű használatának következtében alakult így. Az én betegségem megállapítható, de még nem olyan súlyos, még nem kell folyton oxigénmaszkot használnom. De mindig nálam van. Már furgonnal járok, nem a szép autóimmal. A fogkefém és az oxigénpalackom mindig nálam van - mondta a zenész, akinek a bíróság elutasította a halasztási kérelmét. 

− A halasztási kérelemmel és nem azt akartam elérni, hogy ne kelljen bemennem a börtönbe. Két független orvosszakértői véleményt is csatoltunk a fellebbezési kérelemhez, mind a két orvos komoly szaktekintély. De a bíróság szakértői nem is vizsgáltak meg, vizsgálat nélkül utasították el a halasztást − tette hozzá a mulatós zenész, akit a múlt héten mentő vitt be a tatabányai kórházba mert rosszul lett. 

− Szeretnék túl lenni ezen. Én már belefáradtam, a harcomat az alkotmánybíróságon és a perújításnál elsősorban azért vívom, hogy a tisztességemet bizonyítsam − tette hozzá. 

Friss hírünk, hogy akár a Büntetés-végrehajtás Egészségügyi Központjában is kaphat megfelelő ellátást Galambos Lajos, azaz Lagzi Lajcsi. Ez derült ki abból a levélből, amelyet a kemma.hu kérdésére válaszolt meg a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában