Biciklisek

2023.03.30. 06:50

Esztergomból is lehet majd csatlakozni a Felvidék biciklis paradicsomához

2,1 millió euro-s uniós pályázati pénzből fejleszti kerékpárútját három közösség, a felvidéki Párkány, a Pest vármegyei Ipolydamásd és az esztergomi székhelyű Ister-Granum EGTC.

P. O. Z.

A közösen kiadott sajtóanyagból kiderül, hogy a három területet érintő Bike Paradise a tervek szerint idén október 31-én fejeződik be, de egyes szakaszai már elkészültek. Az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében megvalósuló projekt lényege a Párkányt Helembával, Ipolydamásdot Letkéssel összekötő kerékpárút megépítése. 

2,1 millió euro-s uniós pályázati pénzből fejleszti kerékpárútját három közösség, a felvidéki Párkány, a Pest vármegyei Ipolydamásd és az esztergomi székhelyű Ister-Granum EGTC.
A Felvidéken fut a bringaút
Forrás: beküldött

Szilárd útburkolat visz majd a Garam gátján a garamkövesdi autós hídig, majd a hídon átkelve a folyó bal partján folytatódik az út a gáton a vasúti híd garamkövesdi lábáig, ahonnan a jelenleg is meglévő betonúton juthatunk majd el a Helembáig vezető országútig.

Emellett hozzátették, hogy Helembáig a csekély forgalmú országúton halad tovább a bringaút, majd egy újabb épített szakaszt követően hajt át, a közeljövőben újjáépülő Ipolyhídon Ipolydamásdra. Jelenleg Párkányból Garamkövesdig már most el lehet menni a Bike Paradise úton a bicikliseknek, így az Esztergomból induló kerékpárosok egyszerűen tudnak rácsatlakozni erre a védett útvonalra. 

A tájékoztatóban részletezik a 2022. január 1-jén startolt projektet. A beruházás teljes támogatása 2  millió 119  ezer 628,39 Euró, melyből Ipolydamásd 1 millió 127 ezer 083,85, Párkány 902 ezer 436,04, az Ister-Granum EGTC pedig 90 ezer 108,50 Eurót kapott az uniós pályázatból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában