40 nap

2023.03.29. 19:00

Böjtnapló, a 36. nap: Böjtmentesség világnapja

Kollégánk már 36 napja böjtöl és osztja meg a tapasztalatait.

W. Zs.

A véghajrában már nemcsak a szemem, hanem a kisujjam is megérintheti a sportszelet csomagolását: a felszabadulásomig csak néhány nap van hátra. Az asztali naptáramba bevéstem a dátumot, sőt kiemeltem április 2-t, amikor hivatalosan is véget ér a negyven napos túráztatás. Az egyszer biztos, hogy egy életre beivódik emlékezetembe április harmadika. 

Egy csendes hétfő, amikor újra annyit ehetek, amennyit csak akarok. Csak győzzem szusszal. Már most szólok, hogy meghívásokat elfogadok. Aztán írhatok megint negyven napon át böjti naplót a mentes étkezés helyett a böjtmentes napokról. Ízes írások lennének, az tuti.

A hétfő hallatán a legtöbben húzzák a szájukat. Hétkezdő nap, ráadásul sok esetben ez az első munkanap is. Ki nem mondott alapszabály a hétfőutálat, mégis egészen más megítélés alá esik mostantól. Nemhogy ódzkodom tőle, alig várom! Némi kutatás után rájöttem, hogy Buda és Richárd napja semmilyen világnapi eseményt nem jelöl. Felterjesztés következik: legyen ez egy böjtmentes világnap!

 

Címkék#böjt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában