40 nap

2023.03.25. 18:00

Böjtnapló, a 32. nap: mindjárt vége!

Kollégánk már 32 napja böjtöl és osztja meg a tapasztalatait.

Wágner Zsanett

A reggeli mellé egy kérdést is kaptam: a böjt mennyire változtatta meg kezdeti célom? Erre nem ismerem a jó választ, nem tudom, hogy egyáltalán létezik-e ilyen? A saját válaszom tudom: nem. Továbbra is szeretném bemutatni midazt, hogy egy hirtelen jött ötletből hogyan lesz 40 napos cél és hogyan lehet véghezvinni egy gasztroforradalmat a mindennapokban, mindenféle előzetes próbálkozás nélkül. Nem vállveregetésre számítok, inkább kíváncsi vagyok a szervezet minden apró változására és a környezet reakciói mellett sem tudok elmenni szó nélkül.

Az élet írta pillanatok pedig a szakma miatt lesznek még inkább érdekesek. Talán nem túlzó: jóval több kísértésnek voltam kitéve, mint aki nem újságíró. Egyszerűbb lett volna, ha mondjuk egész nap az irodai asztal mögött ülök és nem kell piaci körképet készíteni, disznóvágásokra járni, nem kísért palacsintanap és nincs fagyiriport.

No-no, ezek még nem a búcsú szavai. Nyolc nap van vissza. Isten világot teremtett ennyi idő alatt, szóval még bármi megtörténhet. Elcsábíthat egy jó kis füstölt csülök, vagy rántott hús. Valljuk be, egyre nehezebb a húsmentes élet. Félidőhöz érkezve mertem volna fogadni, hogy a könnyebbik húsz nap elé nézek. Tévedtem. Nem számoltam azzal, hogy a böjtölő szervezet egyre inkább kiéhezik.

A másik kérdés arra vonatkozott, mi lesz a 40+1 napon? Két opció van: vagy egész nap enni fogok, vagy mértékkel csempészem vissza a korábbi életem, vagy ételem. Sanszos az utóbbi, mert bizony összeszűkült gyomor már a negyedik étkezésre is képtelen. Esküszöm. Kipróbáltam. A három az három. A nyolc meg nyolc. Addig is: ebédre csicseriborsóból készült falafel lesz sült édesburgonyával és céklával, ami az avokádókrémes szezámos roppancsot követi és a cukkinis tócsnit előzi meg. Mindjárt vége!

 

 

Címkék#böjt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában