Okos(k)odjunk együtt!

2023.03.28. 06:15

A német nemzetiségi önkormányzatok vezetői konferenciája volt Tatabányán

A Komárom-Esztergom Vármegyei Németek Önkormányzata konferenciára invitálta valamennyi település nemzetiségi önkormányzatának elnökét, tagjait, továbbá az érdeklődőket.

Sz. N.

A Megyeháza Dísztermében az egyéni és közösségi nemzetiségi jogokkal, a névviseléssel kapcsolatos kérdésekre kaphattak választ a jelenlévők.

Dr. Sudár Ágnes, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának hivatalvezetője az egyéni nemzetiségi jogokat ismertette, továbbá a nemzetiségi névhasználat jogi háttereiről számolt be. Ezt követően a Nemzetiségi Ombudsmanhelyettes, Dr. Szalayné Dr. Sándor Erzsébet tartott előadást, amelynek témája a 3/2021. elvi állásfoglalás a nemzetiségi nyelven való egyéni névhasználatról szólt. Waldmann-né Baudentisztl Éva, a vármegyei németek önkormányzatának elnöke beszélt bővebben a nemzetiségi névhasználatról, valamint a nemzetiségi okmányokról. Végezetül a résztvevők feltehették kérdéseiket az előadóknak.

 

Címkék#konferencia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában