Oktatás

2023.03.03. 17:49

44-en dobták levegőbe talárkalapjukat az Edutus Egyetemen - FOTÓK

A tatabányai székhelyű Edutus Egyetemen pénteken délután negyvennégyen dobták a magasba boldogan talárkalapjukat, miután átvehették diplomájukat.

Mórocz Károly

Dr. Vigh László nemzetközi rektorhelyettes köszöntötte a frissdiplomásokat, a hozzátartozókat, valamint Árvai-Füleki Juditot, az Edutus Zrt. vezérigazgatóját és Borsó Tibort, Komárom-Esztergom Vármegye közgyűlésének alelnökét.

– Az elmúlt néhány év jól végzett munkáját ünnepeljük – hangsúlyozta Némethné dr. Gál Andrea rektor. – A gyakorlatban is jól hasznosítható tudással gazdagodtak a nálunk tanulók. Bízom benne, hogy szép emlékekkel távoznak tőlünk, illetve abban is, hogy jó néhányan itt tanulnak tovább. Büszkék vagyunk rájuk, ahogyan az utóbbi több mint három évtized során diplomát szerzőkre: a számuk immár 8800. Ma már Tatabánya mellett Budapesten, Székelyudvarhelyen, Tatán, Sümegen és Balatonfüreden is tanulhatnak az Edutus diákjai.

A mostani végzősök szakjai: kereskedelem és marketing (logisztika) felsőoktatási szakképzés, műszaki felsőoktatási szakképzés, gazdálkodási és menedzsment alapképzés , kereskedelem és marketing alapképzés, mechatronikai mérnöki alapképzés és műszaki menedzser alapképzés.

Dr. Kancz Csaba, Komárom-Esztergom Vármegye főispánja azt emelte ki, örömmel látja, hogy a családtagok – szülők, testvérek, házastársak – közül is sokan eljöttek. Biztos benne, hogy a végzősök megállják a helyüket a munka világában és a magánéletben egyaránt, így megy előre a vármegye.

Az ünnepi alkalommal átadták a MÜTF Alapítvány Diákja díjat Kovács Fenyvesi Rebekának, egyszeri százezer forint ösztöndíjjal jár. A Magyar Nemzeti Bank Kiválósági Ösztöndíját, és az ezzel járó havi 50-50 ezer forintot Barzsó László és Huszák Milán érdemelte ki.

Az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak rövid műsora után a talárba öltözött diplomára várók elmondták a fogadalom szövegét, maj átvették rektor asszonytól az okleveleket – a kiválóak ezüst kitűzőt is kaptak.

Az intézmény dolgozói nevében dr. Vigh Zoltán mondott búcsúszavakat, a hallgatók nevében pedig dr. Mózes Réka Zsuzsanna. Az ünneplés hivatalos része ezzel véget ért, de nyilván sokfelé folytatódott családi vagy baráti körben. A hétvégi pihenés után majd következhet a munka, vagy a további tanulás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában