Testületi ülés

2023.02.05. 21:00

Újra hangos az egykori nyergesi oktatási intézmény

Mozgalmasan alakult az elmúlt esztendő a huzamosabb ideje felújítás alatt álló Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár alkalmi bázisán, a főutcai volt általános iskola épületében. Ez is téma volt a helyi önkormányzati képviselők legutóbbi ülésén.

F. K.

A hét különböző napjain, különböző korcsoportokban, az érdeklődők tornázhattak, balettozhattak a Diótörő Gyerektánc Egyesület foglalkozásain, a modern ritmikus lépések rejtelmeivel ismerkedhettek a Total Dance csoport találkozóin. És ha már tánc, volt lehetőség senior örömtáncra, a népi világba lehetett lépéseket tenni a Tulipiros Táncegyüttessel. Képben voltak a karatékák, a Kernstok Károly Képzőművész Kör tagjai, a próbáló zenekarok, a Baba-mama Klub tagjai, a német nemzetiségi dalkörben éneklők, a zenetörténeti előadásokra érkezők.

A működtetési költségek emelkedésére válaszként, ősszel átmenetileg bezárt a művelődési központhoz tartozó Civilek Háza a Kernstok-villa szomszédságában. Azóta a volt általános iskola épülete ad helyet az egykori pártház, majd tömegszervezeti székház korábban zajlott eseményeinek is. A kínálat bővült, gazdagodott például több csoport közös tornájával, jógával, gyermeknevelési, életvezetési beszélgetésekkel, kézimunka szakkörrel, nyugdíjasok közös éneklésével is.

Az épületben van a Magyar Vöröskereszt Nyergesújfalu Területi Szervezetének központja. A csoport szerda reggelenként adományokból kínált ruhákkal (is) várja a segítséget kérőket. Érdeklődőkben sincs hiány, szerencsére a felajánlók csapatának köre is egyre bővül. Ugyanezen napok délutánján az intézmény udvarán rendületlen népszerűséggel nyit ki a termelői piac. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában