Magyar Falu Program

2023.02.05. 21:00

Új falubusz érkezett Etére

Új kisbusszal gazdagodott Ete a Magyar Falu Programnak köszönhetően. A jó hírről Czunyiné dr. Bertalan Judit számolt be a közösségi oldalán. Az országgyűlési képviselő a helyi nyugdíjasklub tagjaival is összetalálkozott a faluban.

G. D. V.

- Az etei asszonyok mindig mosolyt varázsolnak az arcomra, sőt, a lelkembe is. Vidámak, pozitívak, jó velük csak megállni két percre. Ottjártamkor épp a nyugdíjas klub összejövetele ért véget - írta posztjában. 

Gyüsziné Rohonczi Anita, a település polgármestere elmondta, hogy az új busz a falugondnoki szolgálathoz került, a régi, csaknem 20 éves jármű helyére. A busszal végzik a faluban az ételhordást, de ezzel szállítják például az időseket is orvoshoz.

A polgármester elárulta, hogy az új óvoda építésének az előkészítése is javában zajlik. Jelenleg a helyi építési szabályzat módosítására várnak, át kell minősíteni a telek besorolását. Az új épület egyébként a Jókai Mór utcában lesz. Az ingatlan az önkormányzaté, így nem kellett arra külön pénzt áldozniuk.

Hozzátette: idén ünneplik a falu a 375. évfordulóját, amire meghívták a képviselőasszonyt is. A tervek szerint május első hétvégéjén fogják tartani az anyák napjával együtt. Többek között hálaadó istentiszteletet fognak tartani, amiben a megnyert pályázatokért is fognak köszönetet mondani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában