Tatabánya

2023.02.02. 15:37

Rendszeresen találkoznak a nyugdíjas iskolaigazgatók

Klubot hoztak létre a közelmúltban Tatabányán a nyugdíjas iskolaigazgatók. A tagok legutóbb a Szlovák Házban hallhatták Jóna Imre nyugalmazott iskolaigazgató, pedagógus-történész helytörténeti előadását.

S. G.

Kovács Zoltánné köszöntötte a nyugdíjas pedagógusokból álló klub tagjait

Forrás: 24 Óra

Fotó: S. G.

A nyugdíjas iskolaigazgatók közösségét Kovács Zoltánné, Mózes Gáborné, Szakál Lajos és Pintér Péter fogja össze. Február 28-án a Tatabányai Árpád Gimnáziumba látogatnak, ahol a megújulás folyamata mellett a jövőbeni tervekről is szó lesz, s betekintést nyerhetnek az iskola életébe. Tervezik, hogy ellátogatnak a Tulipános Házba is. 

A szervezők szem előtt tartják a csaknem negyven fős tagság egészségügyi állapotát is. Ezért a sétálós programok mellett olyan találkozókat is szerveznek, ahol sokat ülhetnek a vendégek. Ilyen lesz például Lászlóné Szabó Hajnalka előadása, amelynek középpontjában az idősebb kori élethelyzetből adódó változások állnak, s sokat sétálhat majd a közösség az új sportkomplexumban, amelyet Szakál Lajos mutat majd be nekik. Jóna Imre követezője témája pedig a holokauszt lesz. 

– A találkozókat másfél-két havonta tervezzük megszervezni. Minden alkalommal megkérdezzük, hogy mivel szeretnének foglalkozni a következő alkalommal, s tájékoztatjuk egymást a városi programokról is – mesélte Kovács Zoltánné, a klub egyik vezetője.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában