Köszönet

2023.02.01. 17:30

Önkénteseket köszöntöttek a komáromi Kemence Egyesületnél

A Kemence Egyesületnél köszöntötték szerdán azokat az önkénteseket, akik sokat segítettek a szervezet eseményein, valamint szociális területen kiemelkedő munkát végeztek.

Körtvélyfáy Dina

A komáromiakat az erő és az összetartozás jellemzi

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

– Nem először jövünk össze annak érdekében, hogy köszöntsük azokat, akik önkéntes munkát végeznek városunkban – mondta Schmelcz Gézáné, az egyesület vezetője. – Fontosnak tartjuk, hogy minden esztendőben egyre többen kapcsolódjanak be az önkéntes munkába. Hozzátette, a komáromiakat az erő és az összetartás jellemzi, e tulajdonságokat pedig azok is át tudják venni, akik beköltöznek a településre, miközben élvezhetik a kisvárosi hangulatot, a befogadó közösséget.

Dr. Kreft-Horváth Loránd alpolgármester arról beszélt, örül annak, hogy egyre emelkedik az önkéntesek létszáma. Hozzátette, az itt jelenlévőkön felül is rengetegen vannak, akik segítik a város, és a városrész eseményeinek lebonyolítását.
– A fizikai segítség mellé lelki segítség is járul – mondta az alpolgármester. – Egy mosoly, egy jó szó óriási segítséget jelent az embertársainknak.

Dr. Molnár Attila polgármester arról beszélt, ez a nap a köszönetről szól. Hangsúlyozta, a közösségeknek nagy ereje van, amely leginkább akkor mutatkozik meg, amikor baj van. Ilyen volt egyebek mellett a világjárvány időszaka is, amikor a meglévő civil közösségek ismét össze tudtak fogni. Hangsúlyozta, rengeteg szervezet képviselői jöttek el ezen a napon a Kemence Egyesülethez, minden városrészből. Arra is kitért, az önkormányzattal fontosnak tartják azt, hogy a civil közösségeket támogassák, amelyre több mint félmilliárd forintot fordítanak a város költségvetéséből.

– Vannak nehezebb időszakok, mint ahogy a mostani a gazdasági helyzet is, de az a mi feladatunk és kötelességünk, hogy ekkor valahogy megtaláljuk a szükséges finanszírozási hátteret – hangoztatta a polgármester. – Stratégiai fontosságú, hogy az élő közösségeket segítsük és támogassuk. Arra is kitért, idén először, közösségi kezdeményezésre az önkéntesek világnapján, decemberben szeretnének önkéntes díjat alapítani és átadni. Az eseményen résztvevők oklevelet és kis ajándékot vehettek át, majd fácánlevessel és lángossal kínálták őket a házigazdák.

Segítség
Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő szintén részt vett az önkéntesek köszöntésén. Felidézte, mint ahogy már korábban is mondta, a segítő munka a magyar társadalomban hagyományosnak számít, történelmi gyökerei vannak. Mint fogalmazott, ha valakinek valamiből több van: időből, tudásból, képességből, javakból, akkor adott, hogy másokon is segít. Úgy vélekedett, a mai világban még inkább szükség van élő, emberi közösségekre, a virtuális valóság helyett, amely nem pótolja a valós kapcsolatokat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában