Önállóak

2023.02.02. 18:30

Megalakították a Bíró Lucián-cserkészcsapatot Komáromban

Megalapították a komáromi cserkészcsapatot, a városban 2007 óta működő cserkészet a szövetség felkérésére alakult önálló csapattá. Az alapító okirat átvétele és a zászló avatása a Jézus Szíve-nagytemplomban volt – írta meg a komarom.hu.

K. D.

A komáromi csapat tizenöt évig az észak-komáromi 2-es számú Jókai Mór-cserkészcsapat Szent László-rajaként működött, akkoriban húsz gyerekkel kezdték meg a tevékenységüket. Ez idő alatt több mint száztízen lettek, ezért a szövetség kérte őket, hogy alakítsanak saját csapatot. Ehhez szükségük volt névre és saját zászlóra. Névadójuknak Bíró Luciánt választották, aki cserkészvezető, valamint paptanár volt. 

Egyedné Hargitai Ildikó segédtiszt elmondta, több felvidéki csapat is érkezett az ünnepi eseményre, észak-komáromi, marcelházi, érsekújvári és győri cserkészcsapat képviseltette magát. A komáromi cserkészcsapat egyébként tizenöt évvel ezelőtt Ötvös Zoltán ötlete nyomán alakult, aki pedagógusokat keresett ehhez a munkához. Így találta meg Egyed Gábort és Egyedné Hargitai Ildikót. Azok a gyerekek, akikkel elkezdték a munkát, mára már vezetők lettek. A fiatalokkal elsőstől tizedikes korukig foglalkoznak. A cserkészek 15 éves koruk után vezetővé válnak, ők vezetik tovább az őrsöket. 

A foglalkozásokat péntek délutánonként tartják. Jó barátságot ápolnak a győri és a tatai cserkészcsapatokkal, akikkel közös programokat is szerveznek. A hagyományokra – magyar történelem, kultúra, népszokások – építenek, rengeteget kirándulnak, nyári táborokat szerveznek, rendezvényeken is képviseltetik magukat. 

 

Címkék#cserkész

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában