Kikapcsolódás

2023.02.05. 17:18

Még a játékhalak vize is befagyott Tatabányán: nem volt kegyes az idő a fesztiválhoz

Sok találgatás előzte meg a hétvégi rendezvényt. Azonban senki sem számított arra, hogy az időjárás húzza majd keresztbe a számításokat, aminek következtében elmaradnak a tervezett programok.

Wágner Zsanett

A Tatabányai Forraltbor Fesztivált és Családi napokat Vértesszőlős területére, egy benzinkút melletti betonplaccra szervezték. 

Többen kifogásolták, hogy miként tudják majd megközelíteni a helyszínt a fesztiválozók. Ennek ellenére és az előzetes becslések alapján Marczi Zoltán szervező nagy tömegre számított. Főleg, hogy Curtis, az országosan ismert rapper is a szombati fellépők között volt. De az orkánerejű szél közbeszólt. Curtis rajongói csak másnap hallhatták kedvenc előadójukat és akkor is felvételről. A színpadnál szólt lemezről egy - két ismert rapszám.

Óriási veszteség érte az eladókat: szinte minden árus legalább egymillió forintos kárt szenvedett a hatalmas széllökések miatt. Vasárnap reggel összedőlt standok, felborított árukészlet és összetört kínálat tanúskodott az égi áldásról.

Vasárnap, az utolsó napon, délidőben jártunk a helyszínen. Foghíjas volt a kínálat: harminc standból a többség kitartott. Tudunk olyan árusról, akit akkora veszteség ért, hogy összepakolta a romokat és elindult haza. Pedig a tervezett kutyásbemutató és a kellemes dallamok gondoskodtak látogatókról, bár közel sem voltak annyian, mint ami az elvárt volt.

Visszatérve az eladókra: jöttek Budapestről, Balatonalmádiból, Gödöllőről, Hódmezővásárhelyről és Vecsésről, a házigazda vármegyeieken kívül még voltak szlovákok is. A gasztrosétány bőséges kínálattal rukkolt elő: óriáspalacsinták, minifánkok, grillhúsok mellett természetesen a grogok, a puncsok és a forraltbor kapták a főszerepet. Potocska Márta és férje a téli nedű árusai: több száz kilométerről jöttek.

Hagyományos ízesítés mellett kínáltak aszaltszilvás és epres vöröset, de a fehérbor kedvelőinek is készültek, almás ízesítéssel. Hintások is voltak: a dodgem és a lánchinta mellett épségben megúszta a céllövölde pavilonja is. Szemet szúrt azonban, hogy a játékhalak vize befagyott a csípős hidegben. Az árus nem tudott mit tenni, humorral oldotta a helyzetet: legalább könnyebb kihalászni a kopoltyúsokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában