Természet

2023.02.02. 15:32

Már lehet nevezni az idei Gerecse 50 túrára

Idén is lesz Gerecse50, február 1-jétől már lehet online nevezni.

Kemma.hu/MTI

Forrás: Shutterstock

A teljesítménytúrázók egyik legismertebb rendezvénye a Gerecse50 idén is tavaszköszöntő megmérettetésre hívja a tapasztalt kilométergyűjtőket, az első teljesítménytúrájukra készülőket, az idősebbeket, a fiatalokat és a családdal érkező legfiatalabbakat április harmadik szombatján. A 41. Gerecse 50 teljesítménytúrára készül a Magyar Természetjáró Szövetség és az alapító Komárom-Esztergom Megyei Természetjáró Szövetség, hogy folytatva az évtizedes hagyományokat, az ország második legidősebb teljesítménytúrája az idei évre ismét megújuljon egy kicsit.

A már klasszikus távok, az  50, 30, 20 és 10 kilométeres túrák induló- és érkezőpontja idén is Tatabánya lesz, ám kihasználva a város fejlődését és fejlesztéseit, az idei évtől a Gerecse 50 rajtközpontjának és a célnak is  a felújított, modern és rendezvényekhez ideális Megyeháza tér ad otthont.
A túrákra nevezni a már szintén megszokott online nevezéssel a rendezvény honlapján lehet.

A túrákon továbbra sem a beérkezés sorrendje számít, hanem a szintidőn belüli teljesítés, amihez a digitalizált ellenőrzőpontok adnak segítséget az idei évben is. A leghosszabb táv sikeres teljesítéséért a megszokott fém jelvény jár, a rövidebb távok időn belüli beérkezői fa kitűzőt kapnak. Minden résztvevő online oklevelet tölthet le magának, amit a szervezők a környezet védelme érdekében idén sem nyomtatnak ki a várhatóan több ezer túrázó számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában