Káosz és reménytelenség

2023.02.19. 18:27

Komáromig ér el a török pokol: 10 családtagját vesztette el a felvidéki fiú barátnője

Zsitva Tamás mindent megtesz, hogy segítsen a törökországi katasztrófa áldozatain. A fiatal férfi török barátnője elhunyt családtagjait egyelőre csak ideiglenes sírban tudták eltemetni.

Kemma.hu

Tízezrek vesztek oda a törökországi földrengésben. Az életben maradtak számára minden adomány nagy segítséget jelent

Forrás: AFP

Fotó: Anadolu Agency

Jelöletlen sírok, káosz és reménytelenség – így kezdődik Zsitva Tamás helyszíni beszámolója a török pokolból. A fiatal, bár a tragédia helyszínétől távol, felvidéki otthonában érték a hírek, élete legszörnyűbb napjára ébredt február 6-án. A család ekkor közölte vele és török barátnőjével, hogy szerelme szülőhazáját elemi erejű földrengés rázta meg, melynek az epicentruma éppen ott volt, ahol a család is élt egy ötemeletes apartmanban.

A ház maga alá temette Tamás barátnőjének szinte az egész családját, köztük édesanyját, édesapját és kishúgát is. A részletekről Tamás egy megrázó podcastben mesélt. Mint arról a Bors is beszámolt, a férfi barátnője azonnal hazautazott, Tamás pedig egy nappal később, a segélycsomagokkal követte őt.  

Amit lehetett, anyámék összepakoltak... Gyógyszereket, zacskós kajákat, minél kisebb, minél jobban tápláló, proteinszeletek, munkásruhát, munkásmaszkokat pakoltak össze

– sorolta Tamás, aki mindent megtesz, hogy segítsen a törökországi katasztrófa áldozatain, ám mint mondja, ekkora veszteséget lehetetlen feldolgozni.

...olyan mennyiségű veszteség volt ez, hogy nem lehet kisírni magadból...

– jellemezte a kinti állapotokat a fiatal, megemlítve azt is, hogy barátnője rokonai egyelőre nem kaphatnak rendes végtisztességet,  ideiglenes sírokban helyezik el őket a város mellett.

Mint arról korábban beszámoltunk, Tamás mindent követ megmozgat, hogy segítsen:

Én és a családom már pénzzé tettük, amit most lehetett. Önöktől csupán azt kérem, hogy annyit adjanak, amennyit nélkülözni tudnak, legyen az akár csak egyszeri étkezés ára is. Nem létezik túl kicsi adomány

– jelentette ki határozottan.

A gyászoló és nélkülöző családnak két módon lehet segíteni: banki átutalással a Tomáš Zsitva: SK51 8360 5207 0042 0499 1545 számlaszámon, illetve az adománygyűjtő weboldalon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában