Testületi döntések

2023.02.17. 13:15

Képben maradnak a közmunkások nyergesen

A képviselő-testület tagjai legutóbbi ülésükön többek közt döntöttek az önkormányzat idei rendeletalkotási ütemtevéről is.

F. K.

Forrás: Google Street View

Február utolsó napjáig várhatóan módosul a településen a temetőkről, illetve a temetkezések rendjéről szóló helyi szabályozás a nyergesújfalui képviselő-testület döntésének nyomán. Március végéig felülvizsgálják, vélhetően újrafogalmazzák a gyermekvédelmi ellátásokat szabályozó helyi előírásokat.

Döntés született arról is, hogy az arra érdemes csoportok összesen hatmillió forint összegű támogatást kaphatnak céljaik éléréshez. A segítség célja a civil társadalom erősítése, az öntevékeny közösségekhez tartozók és az önkormányzat közötti kapcsolat szorosabbra fűzése, a partneri viszony további lehetőségeinek megtalálása, a munkamegosztás területeinek szélesítése.

Önkormányzati támogatást kaphatnak a hazánkban bírósági nyilvántartásba vett, városi székhelyű, illetve országos, regionális, megyei szervezet nyergesújfalui szervezettel is rendelkező, valamint nem városi székhelyű, de tevékenységükkel a település életére is hatással bíró egyesületek, alapítványok, közalapítványok és egyéb szervezetek.

Hozzátartozóikra is tekintettel, egy izgalmas életútú, az utóbbi időszakban különböző okok miatt csökkenő létszámú csapat számára új információ, hogy az önkormányzati képviselő-testület a Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó, közfoglalkoztatásban részvevők részére havi, nettó harmincezer forint kifizetéséről döntött.

A legutóbbi ülés kiemelt képviselő-testületi feladata volt a Duna-parti város idei költségvetési rendeletének megalkotása. Ennek néhány izgalmas részletéről (is) rövidesen beszámolunk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában