Valentin nap

2023.02.14. 08:00

Jól sikerült az oroszlányi zeneiskola jótékonysági bálja

Hangszer-kiegészítőknél és versenyeken is hasznosulhatnak a jótékony forintok.

Wágner Zsanett

A gálaműsoron bemutatkozott az összes iskolai tagozat

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

Eredményekben és sikerekben gazdag hétvégét tudhatnak maguk mögött az oroszlányi zeneiskola diákjai. Először pénteken kaptak hatalmas elismerést a nézőktől, a Kölcsey színháztermében megtartott Valentin-napi gálájukon. Évtizedek óta megtartják az eseményt, hagyományosan a névadó Bakfark Bálint névnapja környékén. 

Az esemény remek apropót jelent arra, hogy a tanuló és pedagógus együtt lépjen színpadra és számot adjon az iskolában elsajátítható színvonalas munkáról. Másnap, ugyancsak Valentin napjához kapcsolódva, újabb programot szerveztek a Bakfarkosok: a zenés rendezvénynek a város másik kulturális intézménye adott otthont, a Bányász Klub. 

A jótékony akció az oktatási intézményt támogató alapítvány jóvoltából jött létre: a  jegyvásárlással lehetett támogatni a növendékeket. Domina József intézményvezető lapunknak elmondta, csaknem 300 ezer forintos bevétellel zártak,  amelynek sorsáról később döntenek majd. Mint mondta, hangszer kiegészítőkre, például húrokra, fafúvós hangszerekhez nádakra, tokokra és trombita olajra mindig szükség van. 

Az igazgató azt is elképzelhetőnek tartja, hogy oktatási segédanyagokra, például kottákra fordítják az összeget, vagy versenytámogatási célból hasznosnak a jótékony forintok. A bál nyitótánca a művészeti iskola égisze alatt működő táncos növendékeké volt, a többször nívódíjas pedagógus, Csáky Mária és csapatáé. A jó hangulatért pedig egy helyi zenekar felelt: a RollicKing Band (RKB) együttesé volt a klubszínpad.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában