Események

2023.02.08. 18:52

Itt van minden 2023-as tatai program!

Idén is megrendezik a Tatai Patarát, a Sokadalmat és Víz Zene Fesztivált is. Utóbbinál nagy változás, hogy csak a koncertek lesznek fizetősök.

Goletz-Deák Viktória

Összeültek február 8-án szerdán a tatai rendezvények szervezői, hogy megbeszéljék az idei programokat. Michl József, Tata polgármestere elmondta: nagyon komoly lista állt idén is össze, a sok-sok nehézség ellenére. A város ezentúl is örömmel vesz minden kezdeményezést, programot. Arra kérte a szervezőket, hogy mindenki időben, előre kérje ki a szükséges engedélyeket a hatóságoktól, vagy az önkormányzattól. 

Bemutatták az idei programtervet
Fotós: Goletz-Deák Viktória / Forrás: 24 Óra

Ezután naptár szerint megbeszélték a várható nagyobb rendezvényeket. Többek között március 14-én tartják meg a Vaszary-iskolával és a katonazenekarral közösen a Petőfi 200-as rendezvényt. A Böjti karikázót hagyományosan virágvasárnap, április 2-án rendezik a Kossuth téren, a Kenderke és a Pötörke közös szervezésében. A 6. Tavaszi Kvaterka március 3-4-én lesz a Pezsgőgyárban. 

Programok
A Klassz a pARTon Fesztivál július 21-23-án lesz. A 8. Neszmélyi Borünnep és Halnapok, illetve a Tatai Minimaraton és Félmaraton is augusztus első hétvégéjére tervezik. A SVÉT Gasztroünnep szeptember 9-10-én várja a vendégeket. Az Öreg-tavi Nagy Halászfesztivál október 20-22-án lesz, november 25-én pedig a Vadlúd Sokadalom. (További programok a város honlapján.)

A Tatai Sokadalom idén is ingyenesen várja a látogatókat június 16-17-18-án az Angolparkban. A tervek szerint Tata művészeti díjait is ekkor adják át, illetve a határon túli magyarokkal közösen szeretnének létrehozni egy mesemondótalálkozót.

– Reméljük addigra elkészül a Malompark. A Sokadalom hétvégéjét szeretnénk kihasználni arra, hogy átadjuk a város gyönyörű új attrakcióját – fűzte hozzá Michl József.

 A Víz, Zene, Virág Fesztivált június 30-július 3 között tartják. Az esemény ezúttal nagyrészt ingyenesen lesz látogatható, csak a koncertekre kell belépőt fizetni. A szervezők azt szeretnék, ha a rendezvény a város és a környező települések közös ünnepe legyen. Ezen a hétvégén rendeznék a Güntner Arénában az országos bélyegkiállítást, részben nemzetközi, részben országos résztvevőkkel. A Magyar Posta egy bélyegsorozatot is kibocsát, amelyen tatai helyszínek lesznek láthatók. A 7. Old Lake Man triatlon-bajnokságot július 15-16-ra szervezik, mintegy 1300 versenyzőre számítanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában