Fogasokon

2023.02.09. 13:58

Gardróbvásár: környezettudatos adok-veszek a tatabányai kávézóban

Gardróbvásárra hívták az érdeklődőket a hétvégén. A vásárnak egy bánhidai kávézó adott otthont. Egy csésze gőzölgő fekete helyett ruhaneműk vették birtokba néhány órán át az asztalokat.

Wágner Zsanett

Népszerű volt a vásár, nem az első és nem is az utolsó a kávézóban

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. Zs.

Fogason blézerek lógtak, halmokban voltak csíkos kötött pulcsik és virágmintás nyári ruhák. Ezek mellett jól megfért a Nasa feliratú póló, a plüsstigris, a szőrmesapka, a bőrkesztyű, a barna bokacsizma és a festett kavicsokat rejtő zsákbamacska is. A bánhidai kávézó, az SD Coffee Bar gardróbvásárt tartott. Immáron sokadjára szervezik meg a népszerű eseményt.

– Először kétkedve álltunk az ötlethez. Közeli ismerősök körében hirdettük meg, és csak saját holmikat árultuk. Végül a nagy érdeklődés miatt bővítettük a szolgáltatást és mára már vásárlóból előlépett eladók állnak az asztalok mögött – értékelte a negyedik eseményt Zámoriné Reök Veronika, a kávézó tulajdonosa, aki úgy véli, havonta egy alkalommal biztosan lenne igény hasonló jellegű mozgalomra a kávézóban.

Népszerűsítés
Zámoriné Reök Veronika jól tudja, mindenkinek akad az otthoni gardróbjában olyan ruhadarabja, amelyet már kinőtt vagy megunt, ám sajnálja kidobni. Teszi ide, teszi oda, de mindenütt útban van.
– Olyan közösségi térré vált a kávézó, amely hozzájárul a környezettudatos vásárlási szokások népszerűsítéséhez – foglalta össze Veronika. Megtudtuk továbbá, hogy gyermekei után kapta nevét a kávézó: Soma és Dorka. 
– Így mindenki kiveszi a részét mindenki a családi vállalkozásból – zárta szavait a tulajdonos. 

Az ötlet tehát nem, a létszám azonban véges: általában hat eladó várja a vásárlókat. Egyikük volt Póta Fruzsina, aki most először hozta magával kinőtt vagy divatjamúlt holmijait. Két asztalnyi “kinccsel” érkezett: többségük gyerekruha, farmernadrág és póló, de táncosruhák is sorakoztak. Nem véletlenül, hiszen a fiatal több éve versenyszerűen táncol, a tatabányai  AForce1 csapatát erősíti.

Gardróbvásár Tatabányán SD kávézó
Igazi kincsekre lelhetett, aki bekukkantott hozzájuk
Fotós: W. Zs. / Forrás:  24 Óra

A kávézó tartalmas és ötletekben gazdag hónapokat tudhat maga mögött. Karácsony előtt például egyedi készítésű advent naptárral kedveskedtek a vendégeknek. Minden nap egy jókívánságot rejtettek a papírból készült ablakok, ami felkerült a közösségi média felületére.

Legközelebb két hét múlva várható újabb ötletmegvalósítás: társasjátékozni várják az érdeklődőket, de a borkóstoló is biztos. Veronika az építőiparban dolgozott, majd a banki szférában is kipróbálta magát, de mégsem érezte, hogy kreatív energiái jól hasznosulnak korábbi szakmáiban. A kereskedelemben egy évvel ezelőtt kezdett dolgozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában