Farsang

2023.02.11. 12:13

Fotókon a Bokodi Fánknap

A jeles napon epres, csokis, túrós, szalagos és képviselőfánk is készült.

Goletz Deák Viktória

A gyerekek mind a tíz ujjukat megnyalták

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

A farsangi időszak elmaradhatatlan finomsága a fánk. A Bokodon is gyúrtak, nyújtottak, szaggatták a tésztát, hogy a Fánknapon mindenkinek jusson a farsangi csemegéből. Volt epres, csokis, képviselő, szalagos, túros és persze a finom ropogós csöröge sem maradhatott le a terítékről. A gyerekek teli szájjal habzsolták a finomságokat, a végén mind a tíz ujjukat végig nyalták, hogy egyetlen cseppnyi puding, vagy tejszínhab se vesszen kárba. 

Nyári Erika, a bokodi fánknap megálmodója elmondta, hogy minden hónapban kitalálnak valami kulináris különlegességet. Nem is csoda, hogy az apró kis rétesező az egészen elképesztő ízkombinációjú édességeiről híres. Lehetett már kóstolni náluk többek között túrókrémmel töltött, mogyorókrémmel kent palacsintával töltött rétest. De rendszeresen tartanak palacsintanapot és sütivásárt is. Karácsonykor készülnek a bejglik, húsvétkor pedig a hagyományos kalács is helyet kap a pultban. Erika elárulta, hogy most a hagyományos ízű fánkoké volt a főszerep, de legközelebb biztos kísérletezni fog valami meglepő ízkombinációval.  

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában