Természet

2023.02.12. 16:22

Ezt látni kell! Meseszép őszi és téli képeken a Fényes Tanösvény ezer arca

A Fényes Tanösvény minden évszakban más-más arcát mutatja, Solymos Ákos pedig most megmutatta, hogy egy párás téli hajnalon is csodás látványban lehet részünk.

Kemma.hu

A Fényes Tanösvény minden évszakban más-más arcát mutatja, Solymos Ákos pedig most megmutatta, hogy egy párás téli hajnalon is csodás látványban lehet részünk.

Forrás: Solymos Ákos Fotóblog/Kemma.hu

Solymos Ákos tatabányai fotós ezúttal azt mutatta meg, milyen a Tatai Fényes Tanösvény téli, párás arca. A minap hajnalban látogatott ki a lápvidékre. 

Ősszel egyébként mi magunk is így tettünk, és megmutattuk, mennyi színben pompázik a tanösvény. 

− A tatai források nagyon híresek, remélem még sokáig élvezhetjük őket. Anno itt, ezen a helyen a forrástavaknál az Eszterházy családnak külön kis dupla medencéje volt itt, amely még most is látható. A forrástavak és a lápvidék rengeteg madárnak és növénynek ad otthont. A növényeket most hagynám, de madárból van itt: vízityúk, jégmadár, őszapó, cinke, vörösbegy, feketerigó, illetve elő szokott fordulni gém, kárókatona, erdei rigó. És természetesen élnek itt mókusok és nutriák is. Őket picit nehezebb elcsípni, de nem lehetetlen − írta Facebook-oldalán Solymos Ákos, hozzátéve, hogy reméli a képek láttán mások is kedvet kapnak és felkeresik a forrásvidéket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában