Továbbtanulóknak

2023.02.01. 14:07

Csábítás-sorozat várta a diákokat az Edutus Egyetem nyílt napján (fotók)

Miért érdemes az Edutust választaniuk a továbbtanulóknak? Erről kapott részletes tájékoztatást február 1-jén Tatabányán a nyílt napon a több mint hatvan érdeklődő.

M. K.

Ízelítőt kaptak az Edutus életéből a fiatalok

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

Némethné dr. Gál Andrea rektor köszöntötte azokat az Edutus Egyetem Stúdium téri főépületének előadótermében, akik kíváncsiak voltak, mi mindent kínálnak a tatabányai székhelyű egyetemen. Elmondta, hogy Tatabányán kívül Budapesten, Balatonfüreden, Tatán és Székelyudvarhelyen is vannak képzési helyszínek.

Tatabányán többféle alapképzés közül lehet választani a 2023-2024-es tanévre. Február 15-én éjfélig lehet jelentkezni, kizárólag online, a www.felvi.hu-n a gazdasági és menedzsment, kereskedelem és menedzsment, mechatronikai mérnök, műszaki menedzser szakokra, a képzés időtartama 3,5-4 év.

– Magyarország első magán-felsőoktatási intézménye január végén volt harminc éves. Mindig az volt a jellemző, hogy különleges képzési formák közül is lehetett választani. Ilyen a duális képzés, amely során 26 hét a tanulás az egyetemen, 22 hét a gyakorlás egy-egy vállalatnál és 4 hét a fizetett szabadság. Azok, akik erre a képzés teljes idejére vállalkoznak, a minimálbér 65 százalékát kapják, az egész év során. Fontos, hogy ebbe csak elsősként lehet bekapcsolódni – mondta a rektor.

Lényeges az is, hogy az Edutus Egyetemre jelentkezőknek nem kell feltétlenül elérniük az eddig kötelező ponthatárt: ez nincs, ahogyan kötelező emelt szintű érettségi sem követelmény. Kapacitáskorlát ugyan van, de a rektor szerint várhatóan az összes jelentkezőnek lesz helye az Edutuson.

Szóba került, hogy levelezős formában választhatóak a kétéves Felsőoktatási Szakképzések (FOKSZ) is. Ilyen a kereskedelem és marketing logisztikai szakiránnyal, a gazdasági menedzsment és a műszaki, gépészeti specializációval.

– Figyelmébe ajánlom mindenkinek az Erasmus+ programot. Ez külföldi szakmai gyakorlatot vagy két-három hónapos tanulási lehetőséget jelent. Erre az időszakra nincs tandíj, sőt, ösztöndíjat adnak az EU költségvetéséből – tette hozzá Némethné dr. Gál Andrea.

Vigh László rektorhelyettes dióhéjban összefoglalta, hogy az egyes szakokon mi mindent tanulhatnak a hallgatók. A rugalmasságra jellemző, hogy az alapképzés során is lesznek választási lehetőségek, például a gazdasági és menedzsment témakörben elmélyedők eldönthetik, hogy a kisvállalkozások vagy a nagyok irányába "fordulnak.

A fiatalok ezután még átmentek a közeli B épületbe, ahol Molnár László műszaki tanár mutatta be a lézerfizikai és robotikai, valamint az automatizálási és karbantartó labort. Itt is sok időt töltenek majd el az egyetem hallgatói.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában