Verseny

2023.02.08. 17:54

A tatabányai Keriben mutatták meg a a diákok, mit tudnak a történelemből

A Savaria országos történelmi verseny vármegyei fordulójának ismét a Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Technikum és Szakképző Iskola adott otthont.

Sz. K.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Az iskolai fordulóból a legalább  70 százalékos teljesítményt elért tanulók kerültek be. A 7-8. osztályosok kategóriájában kilencen, a 9. évfolyamosok közül szintén kilenc diák, míg a 10. osztályosok tizenhatan kezdhettek neki az írásbeli feladatsornak. Összesen öt településünkről érkeztek tanulók.

– Nagyon örülök, hogy ilyen sokan bejutottak a második fordulóba, mert ez azt is jelenti, hogy sokan indultak az elsőben. A gyerekek így megismerik a múltat, a magyar és az egyetemes történelmet. Azt gondolom, ez segít a jelenkor eseményének a megértésében, mert a legfontosabb, hogy ők a jövő. S úgy lehet jövőt építeni, ha a múltunkat építjük – emelte ki Pákozdi Szabolcs, a Tatabányai Szakképzési Centrum főigazgatója. A vármegyei fordulókból kategóriánként a 15 legjobb diák jutott tovább a XXIV. Savaria országos történelem verseny döntőjébe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában