Főhajtás

2023.02.24. 18:08

A kommunizmus áldozatairól emlékeztek meg Tatabányán

Előadással indult és koszorúzással zárult a megemlékezés.

W. Zs.

Intézményvezetők is elhelyezték a kegyelet virágait

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

A kommunizmus áldozataira emlékezünk február 25-én, annak a napnak az évfordulóján, amelyen Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt (FKgP) főtitkárát elhurcolták a szovjetek 1947-ben. Az ő sorsa egyetlen példa a sok százezer magyar áldozat közül, akiket igazságtalanul fosztottak meg szabadságuktól, önkényesen vették el életüket vagy taposták sárba emberi méltóságukat. 

Minderről Dr. B. Stenge Csaba hadtörténész, a Városi Levéltár igazgatója beszélt A kommunista diktatúrák áldozatai címmel tartott előadásán tegnap a József Attila Megyei és Városi Könyvtárban. Az előadásból kitetszett, hogy 1917 és 1991 között több mint 100 millióan veszítették életüket világszerte. 

Beszédét többek között Gurmai Zita országgyűlési képviselő és Lusztig Péter alpolgármester is meghallgatta, Németh Vivien diákpolgármester mellett. Végül a bibliotéka mögötti Béke parkban folytatódott a megemlékezés, ahol megkoszorúzták az 1956-os emlékművet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában