Rendkívüli testületiülés

2023.02.16. 06:15

A helyiek javaslatára újra változik a buszmenetrend Tatán

A változás március 4-től léphet életbe, mutatjuk melyik járatokat érinti.

Goletz-Deák Viktória

Forrás: Tata Város/Facebook

Rendkívüli testületi-ülést tartottak Tatán szerdán délután, a város új buszmenetrendjéről. Rigó Balázs, Tata alpolgármestere a Kemma.hu-nak elmondta, hogy az elmúlt időszakban egyeztetést folytattak a Volánbusz Zrt. képviselőivel, hogy hogyan lehetne optimalizálni a tatai helyi közösségi közlekedést és mérsékelni a veszteségeket úgy, hogy elégséges szolgáltatási szintet tudjanak nyújtani. Ennek része volt a december 11 -én életbelépő új menetrend és útvonal elkészítése. A próbaidőszak alatt arra kérték az utasokat, hogy osszák meg véleményüket, tapasztalataikat a városvezetéssel. 

- Több, mint 50 észrevétel érkezett. Ezek alapján pontosító módosításokat készített a búsztársaság, melyet az önkormányzat és Helyi Közösségi Közlekedés Munkacsoport januárban áttekintett és véleményezett. A véglegesítésről döntött most a képviselőtestület - magyarázta az alpolgármester.

Hozzátette: a rendkívüli testületi-ülést az indokolta, hogy még márciusban be tudják vezetni az új menetrendet, hiszen ebben az esetben csak áprilistól léphetne érvénybe a változás, ami már túl közel állna a tanév végéhez.  

- A változtatásokat úgy hoztuk meg, hogy két dolgot biztosan ne érintsen. Az egyik, hogy a vasúti járat illeszkedjen a vonatok érkezéséhez. Illetve hogy a kertvárosi részből közvetlen járattal el lehessen jutni a tatai nagy vasútállomásra. Hiszen erre korábban csak átszállással volt lehetőség - árulta el Rigó Balázs. 

A buszok menetrendje a jövőben eszerint változik március 4-től:  Így fog változni a menetrend március 4.-től. 

1, 1M, 1T, 9, 9M vonalak 
Munkanapokon: 

  •  A Fellner Jakab utcától 4:25-kor induló 9M járat helyett 1M jelzésű járat közlekedik.  (Hajnali  7-es járat módosításához kapcsolódó  változás)  
  • Új  1M  járat  indul  6:35-kor  Fellner  Jakab  utcától.  Vasútállomásra  6:55-kor érkezik.  (A  menetidők  finomhangolása  és a  reggeli  átszervezések révén megszűnő csatlakozást pótolja a Győr felé közlekedő InterCityre) 
  • A  Fellner  Jakab  utcától  6:45-kor induló 1M járat  6:50-kor és  hosszabb menetidővel közlekedik. Vasútállomásra 7:10-kor érkezik.(Forgalomszervezési ok és menetidők finomhangolása) 
  • A  Vasútállomásról  7:10-kor  induló  1-es  járat  7:20-kor  és 1R  jelzéssel közlekedik. (NHK Spring Kft. igénye alapján) 
  • A  Fellner  Jakab  utcától  7:30-kor  induló  1M  járat  helyett  1-es  jelzésű  járat közlekedik 7:35-kor. (NHK Spring Kft. igényéhez kapcsolódó forgalomszervezési okból) 
  • A Vasútállomásról 7:35-kor induló 1T járat helyett 1-es jelzésű járat közlekedik. (NHK Spring Kft. és lakossági igény alapján) 
  • A Fellner Jakab utcától 8:30-kor induló 9-es járat helyett 1-es járat, a 8:55-kor induló 1M helyett 9M járat indul. (Újhegy kiszolgálásával összefüggő forgalomszervezési ok) 
  • A Tesco Áruháztól 10:57-kor induló 1T 30 perccel korábban, 10:27-kor  indul. (Újhegy kiszolgálásával összefüggő forgalomszervezési ok) 
  • A Tesco Áruháztól 16:57-kor induló 1T helyett 1R jelzésű járat indul 16:52-kor. (NHK Spring Kft. és lakossági igény alapján. Teljesítményváltozás az 1R-nél részletezve)  
  • A  Fellner  Jakab  utcától  23:05-kor  induló  1-es  járat  leáll. (Kihasználatlan járat) 
  • A  Vasútállomásról  23:36-kor  induló  1-es  járat  leáll. (Kihasználatlan járat) 

Hétvégén és ünnepnapokon: 

  • A Fellner Jakab utcától 6:00-kor induló 1-es járat 2 perccel korábban indul és hosszabb menetidővel közlekedik. (Menetidők finomhangolása) 
  • A Tesco Áruháztól 6:27-kor induló 1T 2 perccel korábban indul és hosszabb menetidővel közlekedik. (Menetidők finomhangolása) 
  • A  Fellner  Jakab  utcától  6:55-kor  induló  1M  6:53-kor  indul  és  hosszabb menetidővel közlekedik. (Menetidők finomhangolása) 
  • A Tesco Áruháztól 16:02-kor induló 1T 2 perccel korábban, 16:00-kor  indul. (Menetidők finomhangolása) 

A Fellner Jakab utcától Vasútállomásra 16:35-kor induló 1-es járat 2 perccel korábban,  16:33-kor  indul,  és  hosszabb  menetidővel  közlekedik.

Menetidők finomhangolása

A Fellner Jakab utcától Vasútállomásra 17:05-kor induló 1-es járat 2 perccel korábban,  16:33-kor  indul,  és  hosszabb  menetidővel  közlekedik.

Menetidők finomhangolása

  • A  Fellner  Jakab  utcától  23:05-kor  induló  1-es  járat  leáll. (Kihasználatlan járat) 
  • A  Vasútállomásról  23:36-kor  induló  1-es  járat  leáll. (Kihasználatlan járat)
  • Új vonal kerül létrehozásra 1R jelzéssel,  Vasútállomás – Fellner Jakab utca – Ipari Park – Tesco Áruház viszonylatban. 
  • Új 1R járat közlekedik Vasútállomásról munkanapokon 7:20-kor.  (NHK Spring Kft. igénye alapján)  
    - 1-es helyett 1R járat 
    - 1T helyett 1-es járat 
    - 6T helyett 6-os járat 
  • Új 1R járat közlekedik Tesco Áruháztól munkanapokon 16:52-kor.  (NHK Spring Kft. igénye alapján)
    - 1T helyett 1R járat  
    - 4T helyett 4-es járat 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában