Együttműködnek

2023.02.23. 17:30

A diákönkormányzat népszerűsíti a vármegyei rendőr-főkapitányság programjait

Együttműködési megállapodást írt alá csütörtökön Tatabánya önkormányzata, valamint a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A dokumentum egy olyan keretszerződés, amely intézményesíti a városi diákönkormányzat és a rendőrség kapcsolatát, és katalizátorként kapcsolódik be ebbe a helyi önkormányzat. 

S. G.

A dokumentumot Szücsné Posztovics Ilona és Farkas Gábor írta alá

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

A tematikus ifjúsági programok szervezésekor a diákönkormányzat igénybe veheti a rendőrség szolgáltatásait, a fiatalok közreműködhetnek az igény- és használói elégedettségmérésben. Kiemelt feladatként jelölték meg, hogy a vármegyei rendőr- főkapitányság programjait, szolgáltatásait a diákönkormányzat népszerűsíti a középiskolások körében. Ehhez kiválóan tudja felhasználni  a középiskolákkal fenntartott kapcsolatrendszerét és a social media felületeit.

A rendőrkapitányság ugyanakkor egyeztet a diákokkal a bűnmegelőzéssel, az iskolai bűnmegelőzési tanácsadói ifjúsági feladataihoz kapcsolódó munkaterve összeállításakor és a programjai szervezésekor. Szakmai megbeszéléseket szerveznek, a diákok igényeit figyelembe véve bonyolítják az ifjúsági korosztálynak szánt, vagy az ő bevonásukkal megvalósítandó programokat és szolgáltatásaikat, emellett segítik a diákönkormányzat munkáját és rendezvényeik során együttműködnek velük.

Közös nyelven
Szücsné Posztovics Ilona és Farkas Gábor is kiemelte: a fiatalok áldozattá válását is sikerülhet az együttműködéssel jelentősen csökkenteni. Ehhez pedig meg kell őket szólítani. Olyan csatornán, ahol ők mozognak, és olyan nyelvezettel, amely segítségével a leghatékonyabban eljut az információ hozzájuk.  A rendőrség az elkövetési módokra is ráirányítja a figyelmet annak érdekében, hogy csökkenjenek a jövőben a fiatalok sérelmére elkövetett bűncselekmények.

A megállapodást Szücsné Posztovics Ilona polgármester és Farkas Gábor rendőrségi főtanácsos rendőr-főkapitány írta alá. A megbeszélésen részt vett dr. Vaczula József rendőrezredes, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes mellett Szilágyi Bulcsú diákalpolgármester és Szakács Petra, külső kommunikációért felelős vezetőségi tag.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában