Születésnap

2023.02.23. 10:55

A 90 éves Ella nénit köszöntötték Tatabányán

Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötték Stoffer Józsefnét – adta hírül közösségi oldalán a megyeközpont polgármestere. Ella néni Bakonygyiróton született, ott töltötte a gyermekkorát két testvérével. Otthon németül beszéltek, a szomszéd gyerekekkel együtt játszva tanultak meg magyarul. A második világháború harcai falujukat sem kerülték el, a települést körbevevő dombokon német és orosz katonák néztek farkasszemet egymással.

Kemma.hu

A kilencven esztendős Stoffer Józsefnét (jobbra) köszöntötte Szücsné Posztovics Ilona

Forrás: Facebook

Ella néni Veszprémben tanítóképzőt végzett, ahol életre szóló barátságokat kötött. Négyen még mindig tartják a kapcsolatot. A képző elvégzése után a jelenlegi Móra Ferenc Általános Iskolát, a korábbi I. sz. majd Mező Imre Általános Iskolát jelölték ki számára a munkavégzés helyéül, így került Tatabányára 1953-ban. 

Nagyon szerette a hivatását, 37 évig tanított az iskolában, innen is ment nyugdíjba. Férje is pedagógus volt, a szakmunkásképzőben oktatott szaktárgyakat. Bár most már egyedül él, gyermekeire bármikor számíthat. Szerető és összetartó család támogatja, unokákkal, hét dédunokával. Bár munkája, családja Tatabányához kötötte, kedves szülőfalujától, Bakonygyiróttól sem kellett elszakadnia: minden májusban leköltözik a családi házukba és fél évig élvezi a csendet, a friss levegőt, a szép tájat – olvasható Szücsné Posztovics Ilona polgármester bejegyzésében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában