Döntést hozott

2023.01.31. 15:01

Vannak még feladatai Oroszlány volt alpolgármesterének

Lemondott tisztségeiről Szabó Mihály január 31-i hatállyal, de továbbra is aktívan részt vesz a közéletben. Lapunknak adott interjújában elmondta, hogy a sportolókat továbbra sem téveszti szem elől.

Wágner Zsanett

Tizenhárom év képviselői tevékenység után mondott le Szabó Mihály, aki három évig volt alpolgármester Oroszlányban

Forrás: beküldött

Minnt arról korábban beszámoltunk, Szabó Mihály a legutóbbi testületi ülés végén, az interpellációkhoz érve jelentette be lemondását. Elköszönt a grémiumtól, különösen az Oroszlányiak Lokálpatrióta Köre (OLPK) frakciótól és a továbbiakban jó munkát kívánt a képviselőtársaknak. Beszédének végén szebb jövőt kívánt az oroszlányi lakosoknak. Portálunknak tett nyilatkozata szerint az elmúlt évek gazdasági helyzete indokolta döntését.

– Tizenhárom évvel ezelőtt lettem képviselő, az utóbbi három évben pedig alpolgármester. Az oroszlányiak érdekképviseletére esküdtem, ez volt a legfontosabb feladatom – nyilatkozta Szabó Mihály, akit telefonon értünk utol. 

Hozzátette, döntése okán bizonyára sokaknak okozott csalódást, de leginkább őt érte sérelem a megváltozott önkormányzati helyzet miatt.

Hamarosan kiírják az időközi választást
Szabó Mihály főállású alpolgármester bejelentését a Helyi Választási Bizottság elbírálja a döntést, amelyet a jegyző hív össze. Ezután kiírják a szükséges időközi választást is. Időpontját a választási törvény a mandátum megüresedését követő 120 napon belül határozza meg, amely áprilisban várható. Az érintett 4. számú választókerület lakosait postai úton tájékoztatják. A bányászváros azonban nem maradt alpolgármester nélkül: továbbra is társadalmi megbízatású alpolgármester Rajnai Gábor (OLPK).

– Az utóbbi időszakban gazdasági válságmenedzselésben vettem részt. Először a világjárvány állított váratlan feladatok elé, most pedig a szomszédos háború és az ebből adódó gazdaság helyzet miatt nem tudom tovább szívvel-lélekkel ellátni az alpolgármesteri feladatokat – indokolta meg döntését az egykor jobbikos színekben induló képviselő. Hozzátette azt is, nem egy hirtelen meghozott döntés alapján nyújtotta be felmondását és kereste fel január kilencedikén Lazók Zoltán polgármestert. 

– Fél éves gondolkodás és egyeztetés előzte meg a döntésemet. Kikértem a hozzám közel állók tanácsát is. Végül tarthatatlanná vált a helyzet. A lelkiismeretem szerint cselekedtem – zárta szavait Szabó Mihály.

A sportéletben továbbra is bizonyít
Szabó Mihály lemondott vezetői tisztségéről, de a továbbiakban sem téveszti szem elől az oroszlányiakat, főként a sportolókat. Az Oroszlányiak Városi Sport Klubja elnökeként a súlyemelők, az amerikai futballisták, a karatékák és a röplabdások biztosan számíthatnak rá a továbbiakban is. Az elmúlt néhány év jelentősebb állásfoglalásai: az alpolgármester lemondott az illetmény-kiegészítéséről  a covid idején, valamint az oroszlányi strandhelyzet bezárásáról is nyilatkozott portálunknak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában