Csak engedéllyel

2023.01.24. 08:21

Új forgalmi rend az esztergomi iskoláknál - a diákokért rakták ki a táblákat

Új forgalmi rend lépett életbe az Esztergomi Dobó Katalin Gimnáziumnál, illetve a vele szemben található József Attila Általános Iskolánál – közölte utóbbi intézmény a közösségi oldalán. A döntés értelmében a két iskola közötti parkolóba már csak engedéllyel lehet felhajtani.

W. P.

Az új forgalmi rend ez tábla jelzi

Forrás: beküldött

Mint ismert, a diákok többsége alulról, azaz a Bánomi lakótelep irányából, illetve a Martsa Alajos utca felől közelíti meg a Dobó Katalin gimnáziumot, illetve a vele szemben található József Attila iskolát. Reggelente a nagy parkolónál nagy a forgalom, sok szülő viszi autóval gyermekét az iskolába, és vélhetően volt közöttük olyan is, aki egészen a bejáratig ment kocsival,

Nos, mostantól erre már senkinek nincs lehetősége, ugyanis a diákok biztonságosabb közlekedése értelmében új forgalmi rend lépett életbe, mely szerint a bejáratok előtti parkolóba vezető útra csak azok térhetnek rá, akik erre előzetesen engedélyt kaptak, illetve akik áruszállítást végeznek. A változás kapcsán a tiltó táblákat is kihelyezték az útszakasz elejére, bízva abban, hogy a sofőrök megértik, illetve betartják az új szabályokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában