Esztergom

2023.01.02. 18:43

Több mint hétszázan kirándultak együtt az Annavölgyi Téli Túrán

Immár huszadik alkalommal rendezték meg a napokban Esztergom térségének legnagyobb közösségformáló rendezvényét. Az Annavölgyi Téli Túra végén bárki megtekinthette a Reimann Bányászattörténeti Miniverzumot.

W. P.

Az idén enyhe idő várta a túrázókat a téli túrán

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

Az annavölgyi és tokodi önkormányzatok, a JELZEK Közösségfejlesztő Egyesület, a Tokodi Helytörténeti Kultúrmisszió, illetve a dorogi KÖZÖD Egyesület közös programján a kirándulók két helyszínről, az annavölgyi főtérről, illetve a tokodi templomtól indulhattak útnak. Előbbi csoport a túra során összesen nyolc, utóbbi pedig kilenc kilométert teljesített, a két csapat a Miklós-Bereknél, a térségi szénbányászat bölcsőjében találkozott.

Az emlékkőnél többek között Bánhidi József annavölgyi, Bánhidi László tokodi polgármester, Dankó Kristóf dorogi alpolgármester is odaállt egy közös fotóra, majd az immár egyesült, több száz fős kiránduló csapat folytatta tovább útját Csolnok felé. Sokan kisgyermekekkel vállalkoztak a kalandra, néhányan a háziállataikat sem hagyták otthon.

Résztvevők

A legidősebb Annavölgyön regisztrált túrázó a 81 éves Dogossy Árpád, illetve a 75 esztendős Flórián Tiborné, míg a legfiatalabb a 4 és fél hónapos Madár-Thier Gréta volt. A tokodi csoportban a 78 éves Lerner Ferencné, illetve a 77 éves Szabó Attila volt a legidősebb, míg az 5 éves Csutka Liza a legfiatalabb. A legtávolabbról Greistein Benjamin (Amerika) és Gömbös Tamás (Zala vármegye) érkeztek, előbbi résztvevő születésnapján kirándult. 

Az elmúlt két évtizedben szinte mindenféle terep várta már a túrázókat: voltak kemény mínuszok – helyenként vastag hóréteggel –, de a csúszós, saras útviszonyok sem tántorították el a résztvevőket. Idén rendhagyó módon 1000 forintos regisztrációs díjat kellett fizetniük a 14 év felettieknek, akik Csolnokon a Bányász Művelődési Háznál tartott pihenőnél ízletes zsíros kenyeret, forralt bort, illetve forró teát is fogyaszthattak. A túra végül Dorogon, a Reimann Bányászattörténeti Miniverzumnál ért véget, amelyet a KÖZÖD Egyesület jóvoltából bárki megtekinthetett.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában