Könyvbemutató

2023.01.27. 20:03

Tatabányára hozták Mancsot - az ország legismertebb mentőkutyájáról videót is vetítettek

Január 27-én, pénteken a József Attila Megyei és Városi Könyvtárban mutatták be Lehóczki László: Volt egyszer egy Mancs című könyvének első kötetét, amely hazánk legismertebb mentőkutyájának életét mutatja be

Walczer Patrik

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

A József Attila Megyei és Városi Könyvtár és a Tatabányai 4x4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület közös rendezvényén Pákai Ernő, a Kertvárosi Bányász Művelődési Otthon vezetője, a könyvbemutató moderátora, majd Ördög István, tatabányai kutyaidomító szakember, a városi kutyaiskola vezetője köszöntötte a jelenlévőket és Lehóczki Lászlót, aki Volt egyszer egy Mancs című könyvének első kötetét hozta magával Tatabányára.

A résztvevők – köztük Szücsné Posztovics Ilona polgármester – elsőként két filmet tekinthettek meg. Az elsőből megtudhattuk, hogy Lehóczki László, a miskolci Spider Mentőcsoport vezetője, kollégái és Mancs számos külföldi természeti csapásnál, köztük hó- és sárlavinánál és egyéb katasztrófáknál is szolgálatot teljesítettek.

A kötet szerzője mesélt Hatiráról, vagyis arról a török kislányról, akit hű társa talált meg a romok alatt az 1999-es izmiti földrengés után. Az érdeklődők megtudhatták, hogy a német juhász kutya különböző módon jelezte gazdájának, ha élő személyre, vagy holttestre bukkant.

Másodikként egy emlékvideót vetítettek Mancsról, a kisfilm láttán többen elérzékenyültek. Pákai Ernő kérésére Lehóczki László mesélt fiatalkoráról és arról is, hogy vadászkutyákon segítségével tanulta meg, hogy az ebeket mi mindenre lehet használni. Végül egy kis bemutatót tartott mostani segítőjével, Hope-pal. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában