Önkormányzat

2023.01.25. 15:58

Parkolási káosz Szákszenden: a polgármester szerint súlyosabb szankciók kellenek

Megtartotta az év első ülését a szákszendi testület, kilenc napirend került a képviselők asztalára.

W.Zs.

A két ülés közötti eseményeket összegző polgármesteri beszámoló a település csapadékvíz-elvezetésről is szólt. Mint kiderült, megérkeztek a fejlesztésről szóló ajánlatok, a 80 millió forintos beruházás 39 millió forintos támogatással és 55 milliós többlettámogatással valósulhatna meg. Utóbbi összegre kérelmet kell benyújtani.

A parkolás témáját feszegették a későbbiekben, ami komoly gondot jelent Szákszenden is. A közelmúltban többször volt példa szabálytalankodásra: forgalommal szemben parkolásra, valamint járdán állomásozó autók is akadályozták a gyalogosokat a közlekedésben.

Mint kiderült, az  oroszlányi rendőrkapitányság munkatársai többször ellenőrizték a település utcáit az elmúlt hónapban. És ha kellett, figyelmeztették az illegálisan parkolókat.

A településvezető szerint szigorúbb szankcióra lenne szükség, bár a KRESZ szabályok megsértése miatt az önkormányzat nem szankcionálhat. A szabálytalankodókkal csak a közterület használat kapcsán tudnak eljárni, és feljelenteni őket.

A képviselők jóváhagyták a Szákszendi Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Központ Szákszendi Mini Bölcsőde és a Kiskuckó Napközi Otthonos Óvoda nyári zárva tartását. Ennek értelmében a mini bölcsőde augusztus 21-étől szeptember 4-éig nem lesz nyitva, erről az intézményvezetőnek február 15-ig kell tájékoztatnia a szülőket.

Az óvoda esetében Zách Gizella vezető augusztus 7-étől szeptember 4-éig tervezte a zárva tartást, a képviselők viszont úgy határoztak, hogy a február 8-ai ülésre készítsen a szülők körében felmérést, elfogadják-e az időtartamot, és az ő visszajelzéseik alapján ismét tárgyalják a napirendet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában