Éberség

2023.01.24. 15:00

Nemzetközi gyakorlaton a tatai katonák

Öt nemzet közösen hajtott végre fél éves gyakorlatot a Bakonyban. A magyar csapat sorait a tatai dandár katonái is erősítették.

Sikeres nemzetközi gyakorlaton vannak túl az MH Klapka György 1. Páncélosdandár katonái a bakonyi Újmajorban. A NOBLE HUNTER elnevezésű 2023 gyakorlattal zárult az öt különböző nemzet honvédeiből összeállított NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport (eVA BG HUN) feladata.  

Szabó Zsolt alezredes, a harccsoport parancsnoka a gyakorlat után megköszönte a katonák fél éves kitartását és odaadását, majd biztonságos utat és boldog hazatérést kívánt nekik. Kiemelte: a hat hónap alatt végrehajtott számos gyakorlat és kiképzés nagy összetartást eredményezett a harccsoport alegységei között a nemzetközi környezet kihívásai ellenére. Ráadásképpen Újmajor táborban nagyon szoros munkakapcsolat és jó hangulat alakult ki. Minden zászlóalj szintű harcászati manőver rengeteg szakmai tapasztalattal gazdagította a résztvevőket. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában