Autópálya-matrica

2023.01.30. 20:00

Autósok figyelem! Nagy bajba kerülhet, aki februártól így hajt fel az M1-esre

Aki február elsején, azaz szerdán úgy hajt fel az M1-es autópályára, hogy nincs érvényes matricája, súlyos bírságra számíthat. Márpedig lesznek ilyenek, mert a VG információja szerint a lejáró 2022-es autópálya-matricák kevesebb, mint a felét újították meg január 29-ig.

Kemma.hu

Szerdától már nem érvényesek a tavalyi matricák

Forrás: Kemma.hu

Több mint hárommillió tavalyi éves országos és megyei autópálya-matrica érvényessége jár le kedden éjfélkor, a hónap utolsó napjáig kell megújítani a mentességeket, kedvezményeket is – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) az MTI-nek küldött hétfői közleményében. 

A tapasztalatok szerint az új éves autópálya-matricák beszerzését sokan hagyják az utolsó pillanatra, tavaly január 31-ig körülbelül 1,5 millió darab 2022-es éves – országos és megyei – pályamatricát vásároltak, ennek 13 százalékát, mintegy 190 ezer darabot a hónap utolsó két napján vették meg a közlekedők – írja a NÚSZ. A 2023-as éves országos és megyei matricákból január 29-ig kicsivel több, mint 1,3 millió darab fogyott, ami a 2022-es évesmatrica-mennyiség kevesebb, mint a fele.  

Ez azt is jelenti, hogy a tavalyi évre vásárolt éves mennyiség 56 százalékát még nem vették meg a közlekedők – tette hozzá a NÚSZ. A szolgáltató az autópálya-matrica megvásárlásához saját Nemzetiutdij.hu oldalát ajánlja, ahol a vignettát kényelmi díj nélkül lehet beszerezni, és a vásárlást igazoló bizonylatot, nyugtázó értesítést sem kell megőrizni a matrica érvényességének lejárta után két évig. A nemrégiben megújult, mobilra optimalizált oldalon az e-matrica könnyen és gyorsan beszerezhető, és a folyamat során kategóriaválasztó is segíti a vásárlót a járműre érvényes díjkategória eldöntésében – közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában