Bírság

2023.01.23. 13:13

Megtudtuk, hány eljárás indult a Tatán illegálisan tűzijátékozók miatt

Egy életre szóló emlék marad a 2022-es szilveszter annak a nőnek, akit rajta kaptak, hogy Tatán római gyertyát használt. Az tóparti szórakozás ugyanis sokba fog neki kerülni.

G. D. V.

Forrás: Tatai Vadlúd Sokadalom

Százezer forint bírságot szabtak ki arra a nőre, aki római gyertyát használt az Öreg-tó partján, hiszen megsértette a tűzijáték tilalomra vonatkozó önkormányzati rendeletet. Mint megtudtuk: csak ebben az egy esetben intézkedtek a rendőrök a tűzijátékok miatt Tatán szilveszterkor. Feljelentés nem érkezett hozzájuk. 

Bár eljárás nem indult mások ellen, sajnos nem a nő volt az egyetlen szabályszegő. A szentestétől tartó durrogtatástól a 35 ezer vadlúdsereg napról-napra fogyatkozott.

A fiatal nőt is egy videó buktatta le, amikor  2-es besorolású pirotechnikai eszközt, úgynevezett „római gyertyát” használt. Bár ez máshol nem tiltott, Tatán, a vadludak védelmében hozott rendelet értelmében bizony bírsággal jár. A 19 éves nőnek 100 ezer forintjába került a szilveszteri móka. 

 Szilveszterre alig 5 ezer lúd maradt a tavon, majd újév hajnalára mindössze 1️200 tartott ki.

A városban még 2018 őszén szavazták meg, hogy a pirotechnikai eszközök használatának korlátozásával védje meg a város az Öreg-tavon telelő vadludakat. Azonban 2022 szilveszterén sokan megszegték ezt a tilalmat.

A problémát az önkormányzat is komolyan veszi: jövő hétre összehívta a Zöld Kerekasztalt, melynek következő ülésén a tűzijáték-tilalommal kapcsolatos legfrissebb tapasztalatokról fognak egyeztetni. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában