Elhagyott épület

2023.01.29. 17:30

Kemma-urbex: egyre rosszabb állapotban van a Dobogókőt csúfító Hotel Nimród (fotók)

Két éve jártunk a Dobogókőt csúfító épületnél, most megnéztük, mi változott a helyszínen. Fotókat is hoztunk a Hotel Nimródból.

F. M.

Forrás: Kemma.hu

Fotó: F. M.

Évek óta csúfítja a festői Dobogókőt az egykori luxusszálló, a Hotel Nimród kiégett, lerobban torzója. A hotel az 1971-es vadászati világkiállításra építették, majd évtizedekig a környék legjobb hoteljének számított. 35 évig működött, majd 2009-ben a gazdasági világválság idején bezárt. Az évekig parlagon heverő épületbe időközben többször betörtek, majd 2017-ben rejtélyes körülmények közt kigyulladt.

Azóta is ott áll, a fosztogatók, vandálok, bulizó fiatalok rombolták a helyszínt az évek során. Belsejébe az egykori berendezés is megatalálható, emellett az urbexezők kedvenc célpontja. A Kemma.hu stábja két éve, 2021. januárjában látogatott el a hátborzongató, szellemtanyára emlékeztető hotelbe. A fagyos januári hangulatban még hátborzongatóbb volt az épület...

Most újra ellátogattunk a helyszínre és elmondhatjuk: azóta az épület ha lehet, még rosszabb állapotban van. Például az ablakokat teljesen kitörték, a földszintről eltűnt a recepciós pult.

Két évvel ezelőtti riportunk után az épület tulajdonosának meghatalmazottja, Vadas Tamás árult el részleteket, mi a terv az egykori Nimróddal.  Mint elmondta, idősotthonként hasznosítják a későbbiekben az egykori hotelt.

Akkor arról is beszélt, hogy reményeik szerint 2022-ben elkezdik a felújítást, ám a helyszín tanúsága szerint a tervek nem úgy alakultak, mint szerették volna...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában