Újév

2023.01.08. 18:15

Itt vannak a dátumok, mikor szállítják el a karácsonyfákat Komárom-Esztergomban

Voltak, akik már karácsony után kitették az utcákra a lecsupaszított fenyőfákat, pedig a szolgáltatók csak januárban, jellemzően vízkereszt után viszik el az óévi ünnepkör legfontosabb kellékét. Fontos, hogy csak a díszektől és szaloncukorpapíroktól mentes fákat szállítják el a településekről.

Walczer Patrik

Hamarosan elszállítják a karácsonyfákat

Forrás: MTI

Az új esztendő első napjaiban egyre nagyobb számban kerülnek ki a kukák mellé az ezüst-, luc- és nordmannfenyők, igaz, nem mindenki sieti el a karácsonyfa lebontását, egyes lakások ablakain bepillantva még februárban is láthatunk feldíszített fákat. Vármegyénk lakóit jelenleg az foglalkoztatja legjobban, hogy a szolgáltatók mikor gyűjtik be a csupasz törzseket.

Az NHSZ Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. nemrégiben közzétette, hogy a januári zöldhulladék-szállítási alkalmakon csak a fenyőket viszik el. Tatabánya tekintetében január 9-én és 23-án Kertváros településrész családi házas övezetében, az Erőmű és Kertvárosi lakótelepeken, a Panoráma lakóparkban és a Fácános kertben lesz gyűjtés. Január 10-én és 24-én a Cseri, Gál, Napsugár lakótelepeket, a Bárdos, Paletta, Pólus és Unió lakóparkokat, az Óvárost, Felsőgallát, a VI. telepet, Mésztelepet, illetve a Barackos nevű városrészt járja végig a hulladékszállító jármű.

Január 11-én és 25-én Bánhida, illetve Dózsakert családi házas övezetében, Bánhidai és Dózsakert lakótelepeken, a Millenium és Turul lakóparkokban, a Paradicsomkertben és a Síkvölgyben élők szabadulhatnak meg a fáktól. Utóbbi terület lakóinak a hulladékgyűjtő pontokra kell kivinnie a fenyőket. Január 12-én és 26-án Újvárosban és Szőlőhegyen, 13-án és 27-én pedig Alsógallán, a Sárberki lakótelepen, valamint a Panoráma út melletti, illetve Sárberek családi házas övezetekben lesz gyűjtés.

Az esztergomi önkormányzat közölte, hogy a városban január 12-én és 24-én szedik össze a hulladékká vált karácsonyfákat az említett cég. Szőnyben és Komárom északi, valamint nyugati részén 10-én és 24-én, Koppánymonostorban 11-én és 25-én, a délkeleti városrészben, valamint Szőny azon részén, ahol péntekenként szokták elvinni a zöldhulladékot, 12-én és 26-án tűnnek el a fenyők.

A Vertikál Zrt. tájékoztatása szerint Dorogon, illetve Kisbéren január 9-én, illetve 23-án van lehetőségük a lakosoknak a fák elszállíttatására. Oroszlány tömbös beépítésű területén, illetve a „faluban” január 10-én és 24-én, a Borbála nevű városrészben 11-én és 25-én szedik össze a fenyőket. Tatán az összes városrészben január 20-án viszik el a karácsonyi zöldhulladékot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában