Fontos tudni!

2023.01.02. 17:29

Itt van a tatabányai patikák januári ügyeleti rendje - hogy tudd, hova fuss gyógyszerért

Mostantól elszórtan, a megyeszékhely különböző pontjain lesz lehetőség nyitvatartási időn kívül gyógyszerhez jutni.

Szász Dalma Kitti

A patikák új ügyeleti rend szerint váltják majd egymást a megyeszékhelyen

Forrás: Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Nagy Norbert

Nagy változások léptek életbe a tatabányai gyógyszertárak ügyeleti rendjében január elsejétől. Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, az elmúlt években az Újvárosban lévő Levendula Gyógyszertárban szolgálták ki azokat a vásárlókat, akiknek a patikák nyitvatartási idején túl volt szüksége gyógyszerre.

Mostantól azonban elszórtan, a megyeszékhely különböző pontjain lesz erre lehetőség. A város gyógyszertárai napi váltásban fogják ellátni az éjszakai ügyeletet.

Fekete Ildikótól, a tatabányai Levendula Gyógyszertár vezetőjétől korábban megtudtuk, hogy az említett naptól kezdve Tatabányán összesen 17 patika fog különböző napokon ügyelni. A változásra azért van szükség, mert az eddig állandó ügyeletesként működő Levendulában kevés a gyógyszerész, így a továbbiakban nem tudják megoldani a folyamatos ügyeleti rendet.

A Levendula Gyógyszertár január 2-től a következőképpen tart nyitva:

Hétfőtől vasárnapig:  8-22 óráig.
Ünnepnapokon: 8-20 óráig (december 24-én és 31-én: 8-18 óráig).

A gyógyszertárak városszerte igyekeznek minden változásról tájékoztatni a lakosságot. Nincs ez másképpen most sem: az érintett tatabányai patikák ajtajára kihelyezve, valamint azok közösségi oldalain is megtalálható a teljes januári lista. Az aktuális ügyeleti rendet minden hónapban ugyanígy teszik közzé majd, és az az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet honlapján is megtalálható lesz.

Forrás: Arany Kígyó Patika/Facebook

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában