Ki, mit, tud?

2023.01.31. 14:06

Ifjú tehetségek mutatkoztak be az oroszlányi tehetségkutatón

Megszervezte hagyományos Ki, mit, tud? vetélkedőjét az oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola, a több mint 300 alsó tagozatos tanulója számára.

W. Zs.

Néhány év szünet után rendeztek újra Ki, mit, tud? vetélkedőt a Hunyadiban

Forrás: oroszlany.hu

Fehérvári Mónika igazgató a rendezvény hivatalos megnyitójában elmondta, az intézmény akkreditált tehetségpontként működik évek óta. Valamennyi pedagógus és a szervező napközis munkaközösség arra törekszik, hogy felfedezze a gyerekekben szunnyadó tehetséget. A dirigens Gyarmati Éva pedagógus, pszichológus gondolatait idézte:

A tehetség és a természet azon értékei közé tartozik, amely gondozást kíván. Nem kapálást, nyírást, permetezést, csak dús termőtalajt, odafigyelést és szabadságot a növekedéshez.

Vendég volt Kiss Krisztofer egykori diák, aki országosan ismert tehetségkutatóban szerepelt. Ő beszélt egykori élményeiről a diákoknak.

A vetélkedő első felében az 1-2. osztályosok, míg a második részben a 3-4. osztályos tanulók mutatkozhattak be különböző kategóriákban. Az ítészeknek nem volt könnyű dolga.

A rendezvény ötletgazdáját, Takácsné Gombás Ildikót – a napközis munkaközösség vezetőjét –, valamint a zsűri tagjait Balaskó-Nagy Dorothy könyvtárost, Matolcsiné Takács Ágnes énektanárt, valamint Takács Tímeát, a Kölcsey-központ igazgatóját is ámulatba ejtették a színvonalas produkciók.

Döntésük értelmében az 1-2. osztályosok között vers kategóriában Szűcs Kristóf, táncban Pisch Kinga és Pisch Kata lett az első. A képzeletbeli dobogó legfelső fokára állhatott Almási Bettina, aki énekelt.

A 3-4. osztályosok között Szűcs Benedek szavalatát értékelte leginkább a zsűri, táncban Richter Jankáét és Pap Enikőét, énekben pedig Molnár Leiláét. Különdíjat kapott a harmadik osztályos Kishonti Barnabás bűvészmutatványáért, valamint Pintér Csenge gitárjátékát is nagyra értékelték és kiemelt díjazásban részesítették a negyedik osztályos tanulót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában