Energiatakarékosság

2023.01.31. 12:18

Hőkaput, hőfüggönyöket kaptak a tatabányai technikumok

A Bánki hőkaput kapott, míg több középfokú intézménybe hőfüggönyt szereltek fel a megyeszékhelyen.

S. G.

A TSZC Bánki Donát - Péch Antal Technikum bejáratához hőkaput szereltek fel

Forrás: Schmidt Csaba/Facebook

Az év első napjaiban szerelték fel a TSZC Bánki Donát - Péch Antal Technikum „A” épületének bejáratához a hőkapukat. Ezt követően további négy szakképző iskola kapott hasonló hőszigetelő függönyt – adta hírül közösségi oldalán Schmidt Csaba kancellár, önkormányzati képviselő közösségi oldalán. 

A Bláthy Ottó Technikumba, a Széchenyi István Gazdasági és Informatikai Technikumba, a Mikes Kelemen Technikumba és a Fellner Jakab Technikum és Szakképző iskola tanműhelyébe úgynevezett ipari függönyt szereltettek fel, amely ugyanúgy segít megakadályozni, hogy a drága, felfűtött levegő gyorsan kiszökjön, tehát a fűtési költség jelentősen csökkenthető ipari szalagfüggöny használatával – számolt be a beépítés eredményéről Schmidt Csaba.

A berendezés megakadályozza a meleg levegő kiáramlását, ezzel kedvező irányba módosítja az épület energiafelhasználását. Az ajtónyitáshoz hangolt működés energiatakarékos üzemeltetést tesz lehetővé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában