Havazás

2023.01.18. 14:00

Hógolyócsata és szánkózás: a tél birodalmává változott Dobogókő (videó, fotók)

Szerdán reggelre 5-10 centiméter közötti hóréteg lepte be Dobogókőt, ahol a délelőtt folyamán hókotrókkal tisztították meg az utakat, illetve a Pilisszentkereszthez tartozó település központjában lévő nagy parkolót.

Walczer Patrik

Szerda délelőtt szánkózókkal és hógolyózókkal is lehetett találkozni Doogókőn

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Hétköznap ellenére a téli hangulat sokakat a hegytetőre csábított: csoportos kirándulók is szelték a környék erdőit, akiktől megtudtuk, hogy a fagypont körüli hőmérséklet miatt sok helyen csúszósak, latyakosak voltak a kijelölt turistautak. Egy apuka kislányával kisebb hóembert is készített a Báró Eötvös Loránd Menedékház előtt, egy család a kisebb lejtőkön csúszott le szánkókkal, míg egy fiatal pár hógolyócsatát vívott a fenyőfáknál.

A délelőtti órákban erős köd borította a csúcsot – így egy ideig az épület mögötti zászlótól, a Rezső-kilátótól, illetve a sípályától sem lehetett látni semmit – később viszont kitisztult az idő és kisütött a nap. A közeljövőben napközben számíthatunk átmeneti olvadásra, de jó hír, hogy hétvégéig eshet még néhány centiméternyi friss hó Dobogókőn.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában