Villámakció

2023.01.28. 15:49

Három köbméter szemét gyűlt össze Dorogon

Szombaton tartotta meg idei első villámakcióját a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) keretein belül működő Szemétirtók csoport, melynek lelkes tagjai a havazás és a hideg idő ellenére is mintegy három köbméternyi hulladékot gyűjtöttek össze a Mészáros Lázár utcában a Kenyérmezői-patak felett átívelő úgynevezett „Kajla hídnál”.

W. P.

Nem tétlenkedtek az idei év első villámakcióján

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

A helyszínen Lieber Tamás BEBTE elnök vezetésével zajlott a munka, a résztvevők a jellemzően a híd környezetében, illetve a patakpart 100 méteres szakaszán tevékenykedtek. A nyolc fő közül néhányan gumicsizmát is húztak és a patakmedert is átvizsgálták. A Szemétirtók logójával ellátott, egyedi zsákok rövid időn belül megteltek számtalan alumíniumdobozzal, de került elő az avarréteg alól temérdek üveg, ágymatrac, gumiabroncs, építési törmelék is, sőt még egy tigrises vécédeszkát is odahelyeztek a deponálóhelyre. 

Sok szemetet sikerült kiszedni a híd alól is, illetve több helyen most bukkantak elő azok az eldobált tárgyak, melyeket a tavasztól őszig terjedő időszakban a parton burjánzó növényzet gondosan elrejt. A csapatmunka eredményeként jelentős szakaszt sikerült megtisztítani, a résztvevők bíznak benne, hogy minél hosszabb ideig fent maradhatnak a rendezett állapotok. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában