Magyar kultúra napja

2023.01.23. 16:57

Hárman kaptak Kölcsey-díjat Oroszlányban

Évek óta hagyomány, hogy a kultúra-napi ünnepségen adják át a Kölcsey Emlékplakettet azoknak, akik az elmúlt években kiemelkedő munkájukkal hozzájárultak a bányászváros kulturális életéhez.

W. Zs.

A Kölcsey-díjasok Oroszlányban

Az oroszlányi kultúra-napi esemény a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében kezdődött. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége Karikaturista Szakosztálya által kiírt Kétfilléres-díj teljes pályázati anyagát és Bódi Kati grafikusművész alkotásait láthatta a nagyérdemű. A megnyitó után a színházteremben folytatódott az ünnep, amit Lazók Zoltán polgármester nyitott meg.

– Fontos, hogy legyen iskola és pedagógus, színház és színész, tudós és művész, kiváló szakember és művelt ifjú nemzedék, akik büszkén vallják Kosztolányi Dezső gondolatait. Miszerint az a tény, hogy anyanyelvem magyar és magyarul beszélek, gondolkozom, írok, életem legnagyobb eseménye, melyhez nincs fogható – fogalmazott a városvezető, aki szerint a magyar kultúra igazi tartalmát a zene, az irodalom, a történelem, a múlt és hagyományok mellett az anyanyelv, a magyarságtudat, az értékek és az emberség adja.

A köszöntőt kulturális fellépők követték, amelyben oroszlányi diákok és előadók léptek színpadra. A Bakfark Bálint AMI, a Hamvas Béla Gimnázium, a Hunyadi Mátyás Általános Iskola és a Komárom-Esztergom Megyei Gyermekvédelmi Központ és Általános Iskola tanulóinak, továbbá Kovács Annának, Kilin Dávidnak és Kiss Krisztofernek tapsolhatott a közönség. Végül átadták az „Oroszlány Kultúrájáért” alapított Kölcsey Emlékplaketteket és okleveleket.

Elekes Lászlóné, Ivák István, valamint az önkormányzati tűzoltóság képviseletében Szabó Imre parancsnok vehetett át az elismeréseket Rajnai Gábortól, az Emlékplakett Bizottság elnökétől, valamint Aranyosi Évától, Csáky Máriától és Takács Tímeától.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában